Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wózek dziecięcy w EK3

pemyk
14-07-14, 20:20
Yo, czy ktoś ma doświadczenie w przewożeniu wózka dziecięcego w VI genie HB? Da się jakoś upchnąć wózek w bagażniku? A może zainwestować w jakiś bagażnik dachowy? Liczę na jakieś konstruktywne podpowiedzi.

Rikoo
14-07-14, 20:24
wszystko zalezy jaki tyl wozka masz
ja mam sedany ale spokojnie wozek mnie sie miesci

pemyk
14-07-14, 20:32
Wózka jeszcze nie mam, dopiero przygotowuje się do zakupu i robię rozpoznanie na ile mogę sobie pozwolić z wózkiem. Myślę o takim wielofunkcyjnym, gondola + spacerówka + fotelik.

yautja
15-07-14, 08:39
Do V-gen wchodzi spokojnie składany wózek z gondolą (pod warunkiem, że nie ma 12" kółek). Ponieważ VI-gen ma troszkę większy "bagażnik", więc pewnie też się zmieści. Ważne, żeby gondola była składana.

toxic
15-07-14, 13:48
Wydaje mi się, że najlepiej zmierzyć miejsce jakie masz dostępne w bagażniku a później upatrzony wózek zmierzyć po złożeniu i wszystko będzie jasne. A odnośnie kółek, niektóre modele wózków mają demontowane kółka.

Tomeszek
16-07-14, 16:36
Mi wozek, a raczej stelaz wchodzi tylko po zdemontowaniu kol... Mowa o eg
Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

usone
18-07-14, 03:17
kup wozek wielofunkcyjny to jest raz, dwa kup wozek ze skretnymi kolami po zlozeniu stelaza przednie skretne kola same sie skladaja przez co masz wieksza mozliwosc manewrowania poza tym teraz w praktycznie kazdym wozku kola sie sciaga po nacisnieciu dwoch przyciskow, moj synek ma babymerca jest ok aczkolwiek ja mam coupe i jest duzo miejsca w bagazniku natomiast moj koleszka ma hb ej9 i wozek xlandera i stelaz miesci mu sie tez bezproblemu. Kupujac wozek zwroc uwage na to aby nie byl na "20calowych ;)" felgach tylko posrednich, kola przednie skretne(ogromne ulatwienie dla rodzica uwierz mi), a i fajnie jak jest masz kola pompowane(dodatkowa amortyzacja dla dziecka).. i zima sie tak nie slizgaja w sniegu jak np plastiki ;)

a i jezeli masz jakas tube czy inne megabassyy w bagazniku to mozesz smialo o tym zapomniec i wymontowac... Dziecko zastapi Ci szybko cale caraudio :cool:

Szczery
18-07-14, 07:25
Mam sedana i hb.
Do sedana wchodzi wózek z kołami i gondola i torby dwie i dojazdowka tam jest.
Do hb wchodzi wózek ze zdjętymi tylnymi (szersza oś) kołami i dwie małe torby a gondola na półke.
Dojazdówka też w bagajku bo obie hanie lpg.
W trasie półka to genialny przewijak :p jest trochę nie równa ale nawet jak pada to jest daszek (klapa)
:)

wózek wybiera się tak.
Pan patrzy na funkcje i dane techniczne, pani patrzy na kolor i sprawdza czy sama (bez partnera) jest w stanie złożyć/rozłożyć karete :D

mam maxicosi mura4 po curce siostry i daje rade nadal.

pemyk
18-07-14, 12:47
Dzięki Panowie za rady. Wózek został dziś zakupiony. Wybór padł na Riko Nano - http://www.sportline.riko.pl/produkty/nano/. Mieści się do bagażnika po zdjęciu kół zarówno w EK3 jak i w aucie mojej żony tz. Fiacie Panda.