Zobacz pełną wersję : Wózek dziecięcy w EK3
Yo, czy ktoś ma doświadczenie w przewożeniu wózka dziecięcego w VI genie HB? Da się jakoś upchnąć wózek w bagażniku? A może zainwestować w jakiś bagażnik dachowy? Liczę na jakieś konstruktywne podpowiedzi.
wszystko zalezy jaki tyl wozka masz
ja mam sedany ale spokojnie wozek mnie sie miesci
Wózka jeszcze nie mam, dopiero przygotowuje się do zakupu i robię rozpoznanie na ile mogę sobie pozwolić z wózkiem. Myślę o takim wielofunkcyjnym, gondola + spacerówka + fotelik.
Do V-gen wchodzi spokojnie składany wózek z gondolą (pod warunkiem, że nie ma 12" kółek). Ponieważ VI-gen ma troszkę większy "bagażnik", więc pewnie też się zmieści. Ważne, żeby gondola była składana.
Wydaje mi się, że najlepiej zmierzyć miejsce jakie masz dostępne w bagażniku a później upatrzony wózek zmierzyć po złożeniu i wszystko będzie jasne. A odnośnie kółek, niektóre modele wózków mają demontowane kółka.
Mi wozek, a raczej stelaz wchodzi tylko po zdemontowaniu kol... Mowa o eg
Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
kup wozek wielofunkcyjny to jest raz, dwa kup wozek ze skretnymi kolami po zlozeniu stelaza przednie skretne kola same sie skladaja przez co masz wieksza mozliwosc manewrowania poza tym teraz w praktycznie kazdym wozku kola sie sciaga po nacisnieciu dwoch przyciskow, moj synek ma babymerca jest ok aczkolwiek ja mam coupe i jest duzo miejsca w bagazniku natomiast moj koleszka ma hb ej9 i wozek xlandera i stelaz miesci mu sie tez bezproblemu. Kupujac wozek zwroc uwage na to aby nie byl na "20calowych ;)" felgach tylko posrednich, kola przednie skretne(ogromne ulatwienie dla rodzica uwierz mi), a i fajnie jak jest masz kola pompowane(dodatkowa amortyzacja dla dziecka).. i zima sie tak nie slizgaja w sniegu jak np plastiki ;)
a i jezeli masz jakas tube czy inne megabassyy w bagazniku to mozesz smialo o tym zapomniec i wymontowac... Dziecko zastapi Ci szybko cale caraudio :cool:
Mam sedana i hb.
Do sedana wchodzi wózek z kołami i gondola i torby dwie i dojazdowka tam jest.
Do hb wchodzi wózek ze zdjętymi tylnymi (szersza oś) kołami i dwie małe torby a gondola na półke.
Dojazdówka też w bagajku bo obie hanie lpg.
W trasie półka to genialny przewijak :p jest trochę nie równa ale nawet jak pada to jest daszek (klapa)
:)
wózek wybiera się tak.
Pan patrzy na funkcje i dane techniczne, pani patrzy na kolor i sprawdza czy sama (bez partnera) jest w stanie złożyć/rozłożyć karete :D
mam maxicosi mura4 po curce siostry i daje rade nadal.
Dzięki Panowie za rady. Wózek został dziś zakupiony. Wybór padł na Riko Nano - http://www.sportline.riko.pl/produkty/nano/. Mieści się do bagażnika po zdjęciu kół zarówno w EK3 jak i w aucie mojej żony tz. Fiacie Panda.