Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : osłona górna silnika

grypsownik
14-07-14, 12:14
witam
ma ktoś może do sprzedania osłonę górną silnika civic 2,2 diesel

http://www.lingshondaparts.com/hpl/images_car/17SMG601/imge/E__3315.jpg

Jacek65
14-07-14, 22:06
A bez osłony nie będzie silnik działał?

Saawrel
15-07-14, 00:55
na alledrogo jest ich pełno chyba. że życzysz sobie z karbonu jak moja to masz problem

dublo2
15-07-14, 07:13
A czy Kolega napisał, że ta osłona jest mu potrzebna do rozruchu silnika? Po prostu potrzebuje i już. "Znafca" mechaniki się znalazł...

butler.gdansk
15-07-14, 07:41

Zdejmij majtki. Bez nich też można chodzić :D

buri
15-07-14, 10:00
z tego co widze to nie jest za ciekawie na allegro obecnie
ja na swoja polowalem ladnych kilka miesiecy ale dlatego ze nie chcialem placic 300 i w koncu sie trafila za 200 ale teraz nie ma nawet tych ktore wisialy przez dlugi czas wiec wyglada na to ze towar deficytowy
z tego co pamietam nowa w aso kosztuje ponad 900pln - tak przynajmniej mialem na kosztorysie naprawy i pamietam jak sie zdziwilem

a jednak znalazla sie i to jak pieknie wyplakowana:
http://allegro.pl/pokrywa-na-silnik-oslona-dekiel-2-2-civic-ufo-06-i4356398024.html

z tego co kojarze gosc sie z nia juz rok buja wiec mozesz ponegocjowac;)

i jeszcze jedna:

http://allegro.pl/oslona-pokrywa-na-silnik-2-2-d-honda-civic-06-11r-i4372563575.html

Jacek65
15-07-14, 14:10
A czy Kolega napisał, że ta osłona jest mu potrzebna do rozruchu silnika? Po prostu potrzebuje i już. "Znafca" mechaniki się znalazł...

Napisał co wiedział.;) Po prostu "adfokat" się znalazł.:D

butler.gdansk sprawdzałeś że wiesz?Może na plaży w Gdańsku?:D

butler.gdansk
15-07-14, 14:25
Z autopsji... Ale niezbyt wygodnie było :)

dublo2
15-07-14, 14:25
Po prostu "adfokat" się znalazł.
Nie adwokat, tylko chciałem wyrazić swoje zdanie - jak ktoś ma pisać bzdury i debilizmy to lepiej niech nic nie pisze, a nie nabija sobie postów :D

Jacek65
15-07-14, 15:11
Nie adwokat, tylko chciałem wyrazić swoje zdanie - jak ktoś ma pisać bzdury i debilizmy to lepiej niech nic nie pisze, a nie nabija sobie postów :D

A dlaczego uważasz że ja pisze bzdury?Zastanów się zanim się wypowiesz.Po prostu zupełnie poważnie sugeruje iż może lepiej i taniej będzie jej nie kupować.Jak pytajacy mi odpowie że jednak chce bo chce mieć to w porządku.I po co takie głupie docinki z twojej strony.Ty sobie możesz auto osłonić z każdej strony,twoja sprawa.I możesz swoje zdanie wyrażać, tylko po co w ten sposób?Może właśnie to wyraża debilizm.:)

butler.gdansk A mnie wygodnie jest jeżdzić autem bez osłony.Tak jak wygodnie mi jest w majtkach.Bo człowiek to nie auto.:cool:

Saawrel
15-07-14, 15:39
Pytanie nie było głupie tylko może nie w tym dziale zadane. Proponuje podźwignąć po szrotach które wystawiają co kolejek do 2.2 na Allegro. Nie wszystkie części oni wystawiaja. Ja generalnie kupuje wszystko w Wieliczce, jeszcze sie nie zdążyło żeby czegoś nie mieli. Co prawda najtansi nie są ale jak bym policzył koszty przesyłki z drugiego końca polski to wychodzi na to samo.

butler.gdansk
15-07-14, 15:54
butler.gdansk A mnie wygodnie jest jeżdzić autem bez osłony.Tak jak wygodnie mi jest w majtkach.Bo człowiek to nie auto.:cool:

Mnie to zupełnie nie obchodzi bez jakich osłon jest Twoje auto o ile nie wpływa to bezpośrednio na bezpieczeństwo innych użytkowników drogi.
Skoro uważasz że osłona silnika jest Ci zbędna - Twoje prawo. Ale sugerowanie innym że jest ona niepotrzebna - jakoś nie widzę argumentów "za".
Chyba że mnie przekonasz to sam ją zdejmę...

szczepar
15-07-14, 16:13
bulter :
Do jazdy ta oslona nie jest potrzebna, ale jak by przyszedł dzień wymiany wtrysków - albo jaka kolwiek operacja wymagająca wyjęcia ich :)
To zapewnie wygodniej będzie to zrobić jak gniazdo wtrysku nie będzie skorodowane.
Ta osłona ma za zadanie poza estetyką chronić gniazda wtrysków od wody.

Np w Citroenie C8 dali ciała ;) i koszt demontażu wtrysku to od 500 PLN w górę ;P

butler.gdansk
15-07-14, 16:45
To mi wystarczy by jej nie zdejmować.

grypsownik
15-07-14, 20:59
ok juz mam za 200zł panowie dzieki myslalem ze ktos moze ma z was na zbyciu spoko

dublo2
15-07-14, 23:30
A dlaczego uważasz że ja pisze bzdury?
Dlatego, że odpowiadasz nie na temat. Kolega nie pytał czy z osłoną zapali silnik tylko napisał wprost, że jej potrzebuje (bo tak samochód wyszedł z fabryki), więc po co głupie docinki z Twojej strony? Z resztą większość Twoich postów jest w tym stylu. Myślę, że bijesz rekord w ilości postów, niestety nie ma na forum klasyfikacji na te zasadne i w temacie, i na te na nie.

Zastanów się zanim się wypowiesz.
Na pewno więcej myślałem niż Ty.

Po prostu zupełnie poważnie sugeruje iż może lepiej i taniej będzie jej nie kupować.
Trzeba było to napisać wprost. Od razu zapytaj czy mu są potrzebne drzwi kierowcy bo w sumie utrudniają wejście do samochodu, a jak się zapnie pasami to nie powinien wypaść z samochodu w czasie jazdy - to jest poziom Twojego pytania.

I po co takie głupie docinki z twojej strony.
Starałem się udzielić odpowiedzi na poziome pytającego.

I możesz swoje zdanie wyrażać, tylko po co w ten sposób?Może właśnie to wyraża debilizm.
Najpierw przemyśl co Ty napisałeś, a później komentuj wypowiedzi innych.

Mnie to zupełnie nie obchodzi bez jakich osłon jest Twoje auto o ile nie wpływa to bezpośrednio na bezpieczeństwo innych użytkowników drogi.
Dokładnie.

To mi wystarczy by jej nie zdejmować.
J.w.

ok juz mam za 200zł
Gratuluję. I po temacie, tak powinien wyglądać wątek, bez głupich pytań i kontekstów.

Pozdrawiam

Jacek65
16-07-14, 15:06
Skoro uważasz że osłona silnika jest Ci zbędna - Twoje prawo. Ale sugerowanie innym że jest ona niepotrzebna - jakoś nie widzę argumentów "za".
Chyba że mnie przekonasz to sam ją zdejmę...

O przepraszam,nic nie sugerowałem.Jeśli by tak było to bym napisał żeby nie kupował bo nie jest potrzebna.A ja tylko zapytałem,owszem nie bezpośrednio,czy nie lepiej by może zaoszczedzić na zakupie.bo może to być kosztowny zakup.A z tego co tu czytam często na forum każdy chce ciąć koszty napraw.Uważam też że chyba nie kazdemu trzeba tłumaczyć dokłanie swój komentarz.Można się domyślić o co chodzi w krótkiej odpowiedzi.:)I tym kończę ten wątek.

PS.dublo2 daruj sobie.Będę pisał jak mi się podoba.:p

butler.gdansk
16-07-14, 16:13
Wiesz, internet jest takim medium że nawet mimo najszczerszych chęci nie zawsze będziesz odebrany w sposób jaki sobie zaplanujesz pisząc jakiegoś posta.
Część osób się domyśli o co Ci chodzi, inna grupa nie za bardzo, jeszcze inni to zleją lub wyśmieją.
Napisałeś jak napisałeś, to jak została odebrana Twoja wypowiedź masz przez kilka postów powyżej.

dublo2
16-07-14, 22:36
PS.dublo2 daruj sobie.Będę pisał jak mi się podoba.
Zgadza się, będziesz pisał jak Ci się podoba bo na to wpływu nie mamy (niestety), ale jak to jest odbierane sam widzisz w całym wątku.
Co do darowania sobie, niestety Cię zmartwię, wiem, że świata nie zmienię ale tam gdzie mogę staram się reagować (np. na pisane głupoty, i na te: rażące Ciebie słowo - debilizmy).

Napisałeś jak napisałeś, to jak została odebrana Twoja wypowiedź masz przez kilka postów powyżej.
Dokładnie. Na tym zakończmy wątek.

Pozdrawiam Wszystkich.