PDA

Zobacz pełną wersję : Cd error

djrabbit
14-07-14, 09:14
Hej mam problem ponieważ odczasu do czasu wkładając płytę Cd do radia pojawia się cd error. Dodam że płyta nie jest porysowana. Czy ktoś wie co to może być ? Jak rozwiązac problem ?

kobert
14-07-14, 09:47
masz tylko jedna plyte? :) mi tez tak sie dzieje na niektorych plytach,nie sa porysowane co nie znaczy ze nie sa uszkodzone/wadliwe

Jacek65
14-07-14, 10:14
A co z innymi płytkami?Czy to CD-R czy CD Audio?Niewiele dałeś informacji aby coś doradzić.

shinoda
14-07-14, 10:36
jak naped jest zabrudzony to albo plyta do czyszczenia napedu - u mnie pologla polowicznie - albo sprezone powietrze - u mnie pomoglo przedmuchanie przy wlozonej rurce od sprezonego powietrza do srodka przez szczeline napedu. ale u Ciebie moze byc jeszcze inna przyczyna bledu.

djrabbit
14-07-14, 10:44
Nie ma znaczenia jaka płyta czy CD R czy RW , mam jeden naped.

Jacek65
14-07-14, 22:03
Nie ma znaczenia jaka płyta czy CD R czy RW , mam jeden naped.

Czy należy rozumieć że przy każdej płytce nagrywalnej jest błąd?A jak z płytami CD Audio?

buri
15-07-14, 12:43
jak naped jest zabrudzony to albo plyta do czyszczenia napedu - u mnie pologla polowicznie - albo sprezone powietrze - u mnie pomoglo przedmuchanie przy wlozonej rurce od sprezonego powietrza do srodka przez szczeline napedu. ale u Ciebie moze byc jeszcze inna przyczyna bledu.

u mnie najpierw pomogla plytka, pozniej sprezone powietrze ale ostatecznie naped padl na dobre i musialem zamontowac emulator zmieniarki zeby nei byc skazanym na samo radio...