PDA

Zobacz pełną wersję : Przewody WN 1.4 prośba o doradzenie

nikog0
13-07-14, 21:22
witam!

Chciałem się poradzić, czy te przewody WN (http://allegro.pl/przewody-zaplonowe-bosch-b721-accord-civic-rover-i4410396890.html) będą pasowały i mój cif będzie na nich śmigał, mam lpg sekwencje? ktoś może takie kupował? Pytam bo słyszalem opinie, dawno temu tu czytałem że niektóre przewody niepasują...
Bo szkoda mi dać drugie tyle $ za NGK, które są polecane, niedlugo planuje zmienić samochód po 6 latach i nie chce przeinwestowywać. Szarpie mi troche samochodem na zimnym silniki jak sie przełączy na lpg (30*C), więc wypada zmienić, tym bardziej, że mam jeszcze fabryczne.
Jeśli nie te z linku (Boshowskie) to jakie?
Pzdr

Bartko
14-07-14, 09:02
Daj sobie spokój z alledrogo. Chyba, że lubisz podróby.
Kup w jakimś sklepie stacjonarnym, który istnieje od lat.
Sprzedawca coś doradzi.

nikog0
14-07-14, 12:57
a zmieniał ktoś u siebie na boshowskie przewody wn? jaki efekt?
dzięki, link z allegro poglądowo dałem.

RobertVTI
14-07-14, 13:35
Bosch w oryginale będzie chodził, tylko tak jak kolega już napisał uważaj na podróby z allegro.

nikog0
14-07-14, 14:43
ok, dzięki, allegro ominę szerokim łukiem, przynajmniej zwięszy to szanse , iż będą oryginalne...

limit3d
21-07-14, 10:45
Miałem podobny dylemat ostatnio,ale wygrał rozsądek. Zakupiłem 10zł drożej w InterCarsie w stosunku do linku,który podajesz i nie żałuje. Mam chociaż pewność,że mam oryginalny produkt (u mnie było inne opakowanie nie wiem czy to reguła) i że będzie pasować. Auto śmiga,aż miło problem z odpalaniem i szarpaniem ustał jak ręką odjął.

Poll
21-07-14, 21:29
A Ty nie miałeś NGK kiedyś, nie z Tobą rozmawiałem przy kupnie?

kepa416
21-07-14, 21:43
Poszukaj w sklepach ktore są na forun i handlują oryginalnymi przewodami widzialem tam i NGK i Vision w okolicy 180 zl

kruczekvu
22-07-14, 00:52
Ze swojego doświadczenia Bosch się sprawdzi
Śmiało zakładaj jeśli nie chcesz więcej kasy dawać na inne

mirasek
22-07-14, 07:59
Boscha wyrzuciłem do kosza po pół roku, zakupione w IC. Jakość i spasowanie są tragiczne w porównaniu do oem'ów. Może pechowo trafiłem.

kruczekvu
22-07-14, 11:52
Mirek nie zauważyłem takiego czegoś jak piszesz
Co prawda do siebie nie zakładałem tylko kuzynce ale do dziś wsio ok

mirasek
22-07-14, 12:43
U mnie jeden dostał przebicia, może z 15 tys.km na nich zrobiłem. Górne kołnierze ze sporym oporem wchodziły w kanały, z kolei Sumitomo pasują idealnie i patrząc na stare hondy służą latami, tyle że są 2x droższe ale już wolałem nie eksperymentować więcej z zamiennikami i od tamtego czasu mam spokój.

Nie neguje jak ktoś jeździ na Bosch'u długo i bezproblemowo, ja trafiłem pechowo, a skoro o tym temat to się dzielę moim doświadczeniem :)

Bartko
22-07-14, 15:05
To o czym piszecie może być efektem właśnie podróbek.
Mój znajomy mechanik naciął się już kilka razy i to w kilku sklepach na podróby, których opakowania nie odbiegały od oryginałów.

cosmo-pl
22-07-14, 18:48
Na IC trzeba uważać, bo nie tyle firma, co pracownicy kombinują. Kupiłem kiedyś sprężyny, auto stało jak dyliżans i nic się nie uklepało. Przy reklamacji, powiedzieli, że to nie te sprężyny.. co do przewodów to z tanich zamienników, propnuję Teslę. Dobre i nie podrabiają ich.

nikog0
24-07-14, 10:34
A Ty nie miałeś NGK kiedyś, nie z Tobą rozmawiałem przy kupnie?
nie, nie ze mną, ja mam jeszcze fabryczne :)

dziękuje Panowie bardzo za opinie i porady, przydadzą się :)