PDA

Zobacz pełną wersję : pływająca honda

ciastko
13-07-14, 21:12
Mam taki "mały" problem 2 miesiące temu miałem stłuczkę i moja angielka dostała w lewy przedni róg koło przesunęło się do tyłu po wymianie wahaczy górnego i dolnych geometria i zbieżność są wzorowe, ale auto dalej myszkuje, mimo tego ze na zbieżności kierownica była ustawiana prosto to dalej kierownice mam skrzywioną i auto ściąga na prawą stronę czego to może być wina??? stabilizator drązek keirowniczy???

Endrju1
14-07-14, 09:51
Na wszelki wypadek zrobić geometrię w innym punkcie (znam serwisy gdzie geometria wychodzi całkiem nieźle nawet jak auto 3 ślady zostawia).
Obejrzeć sobie kawałek po kawałku podłużnicę i okolice mocowań wahaczy na kanale, pod kątem jakichś odkształceń, a zwłaszcza sprawdź czy w dolnym wahaczu tylne mocowanie nie jest przesunięte do wewnątrz, albo przednie na zewnątrz auta.

ciastko
14-07-14, 21:24
ale geometria jest ok, tak wychodziło na stacji jednej z lepszych w lublinie, a z mocowaniem wahaczy jest okej bo gdyby było coś nie tak to przy wkręcaniu śruby wchodziłyby krzywo... a może to takie moje odczucie bo nie jeździłem prawie 2 miesiące a w pracy jeżdzę busem i to moze takie moje odczucie bo dawno nią nie jeździłem. Dzięki za chęci

bartek_levis
15-07-14, 07:43
mogłeś sanki skrzywić...

Camellia Racing
15-07-14, 08:22
Wymieniłeś wahacze ale zwrotnica mogła się skrzywić lub łożysko rozsypać.

WojTEC
15-07-14, 18:27
U mnie też auto ściągało. Nigdy bym nie powiedział że po wymianie 2 łożysk auto zacznie jechać prosto...

ciastko
16-07-14, 19:37
a wiecie co coś mi zaczęło wyć... ja myślałem ze bo wydech tak dziwnie wyje aż dziwne bo pół roku temu wymieniany ale mój brat sie przejechał i mówi ze to chyba łożysko więc może tu się diabeł schował... w sobotę sprawdzę

CRX1
16-07-14, 21:40
Robiłeś tylko zbieżność , czy cała geometrię ? Na pewno jest żle zrobiona , bo kierę masz krzywo . Po porządnej geometrii tyłu i przodu kiera ma być prosto.

ciastko
16-07-14, 22:05
geometria była tylko sprawdzana, a diagnosto mówił ze nie ma mozliwości ustawienia geometrii z przodu, moze to faktycznie wina łożyska. Możliwe że przy uderzeniu rozsypało się też łożysko???

CRX1
16-07-14, 22:12
Musiał powiedzieć dlaczego nie ma możliwości . Np brak wiedzy, nadmierne luzy itp.