Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Silnik kręci ale nie odpala w VI 1.4i 90 KM

boogie20
12-07-14, 12:12
Witam. Tak jak w tytule rozrusznik kręci a nie odpala. Dodam że auto stało 7 dni nieużywane na dworze w trakcie upałów. Akumulator był prawie że rozładowany po czym go naładowałem prostownikiem. Jedyny pilot jakim mam nie działa (zapala się czerwona dioda ale ani centralny ani alarm nie reaguje) Centralny zamek od jakiegoś czasu szwankował więc go nie używałem, pozostawiając auto otwarte z wyłączoną przez kluczyk syreną. Po otwarciu samochodu słychać pikanie( 3 razy przerwa 3 razy przerwa itd), natomiast po przekręceniu klucza w stacyjce na II słychać cykanie (podobne do tego przy włączonym kierunkowskazie). Wszystkie bezpieczniki zostały sprawdzone i są ok. Wydaje mi się, że aktywowało się jakieś zabezpieczenie antywłamaniowe. W jaki sposób można je wyłączyć, ewntualnie cały alarm? Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam

krzys_o
12-07-14, 14:34
Miałem podobny problem, silnik kręcił ale nie odpalał. Nie mogłem rozbroić alarmu, okazało się że odciął wtryski, trzeba było wymienić baterie w pilocie, wtedy wyłączyłem alarm i wszystko wróciło do normy.

boogie20
16-07-14, 12:01
Mam tylko jednego uszkodzonego pilota, z nowymi bateriami. Rozwiązaniem tymczasowym okazało się wymontowanie immobilaizera od alarmu.