Zobacz pełną wersję : sprzęgło d13b2
milewski16
03-06-08, 19:32
Koledzy mam problem musze wymienić sprzegło w moje d13b2 ale nie wiem jakie.
Najlepiej jakby ktos dał mi link do pewnej strony ze sprzęgłem lub na allegro jakis link znalazł:)
Najlepiej jakby udało się to sprzęgło kupić za około 300zł.
Czy uda się to??
Bo chciałem sie zmiescic w 500zł z montażem:/
Macie jakies pomysły, doradzcie
Pozdro
Tomek
http://sklep.intercars.com.pl/
wybierz dane swojej hanki to ci wyskoczą pasujące elementy zamienne.
Jesli Cie interesuje to mam uzywane z d15b2 w bardzo dobrym stanie, wymieniłem przez złą diagnoze (nawala pompka jak sie potem okazało).
valeo ma w miare dobrą opinie, cena jak dobrze widziałem mniej niz 500, sam tez sie zastanawiam nad zmiana sprzęgła bo sie konczy i nie wiem czy wsadzac valeo + lekki zamach fidanza/exedy, czy exedy stg 1 z zamachem... tylko nie wiem czy to nie "za dobre" sprzęgło bo u mnie jest tylko 83 konie a napewno nigdy nie będzie więcej niż 100. I zamach bym chciał jakiś cięższy z tych lekkich, bo seria to chyba 9kg, a jak patrze, że te lekkie waża w okolicach 3-4kg to chyba troche mało...
milewski16
04-06-08, 15:41
właśnie a te valeo z allegro po 300zł to podróby?? nie wiem jakies koreńskie czy co??
I jak sprawdzić czy sprzegło jest dobre czy złe?? jest napewno na to jakis sposób?> :)
[ Dodano: Sro 04 Cze, 2008 ]
własnie dostałem oferte ze sprzęgłami i które mam wybrać poleccie jest tak nipparts za 250zł, aisin 370zł, nkk 350zł, i jakis zamiennik za 195zł.
Nie wiem czy tutaj sie liczy cena czy nie do konca, bo silnik mały chyab nie takie duzę obciążenia więc na które warto się zdecydowac??
aisin 370zł - polecam, mam u siebie jakieś 4tyś km i sprawuje się znakomicie :d