Zobacz pełną wersję : Skrzypienie przy skręcie
Witam
W moim EJ9 wraz z upałami pojawiło się popiskiwanie podczas skrętu. Kierunek obojętny, na postoju jest cisza. Lekki wyczuwalny pisk najlepiej słychać przy małych prędkościach i szybkich skrętach. Co może być tego przyczyną ?
Na początek sprawdzilbym dolne swoznie
Warto by sprawdzić przy okazji przegub,
Popiskiwanie? Coś byś dodał więcej bo nie wiadomo czy chodzi o pisk opon czy paka na pomnie od wspomagania... Ja bym zaczął od opon i sprawdzenia czy równo się zużywają, a następnie kontrola geometrii. A przed tym wszystkie luzy w zawieszeniu do sprawdzenia.
U mnie tak było na początku, później już na postoju zaczęło skrzypieć przy delikatnych ruchach kierownicy - przedni lewy dolny sworzeń wahacza był do wymiany, tak jak kolega
Na początek sprawdzilbym dolne swoznie
Potwierdzam, kumpel ma to samo i sworzeń do wymiany.
Mogę nagrać video, ale skoro mówicie, że to sworzeń to już wiadomo. Jeżdżę z tym od zakupu, Na początku było mocno słychać, jak przez 3 miesiące przestało i tylko czasem, a teraz już się mocno odezwało
Najlepiej skocz na stację jakąś niech obczają to ludziki od tego :P będziesz miał pewność.