PDA

Zobacz pełną wersję : VI gen - podnośnik szyby

mizer
03-06-08, 17:56
Witam.
Jest taki problem - szyba pasazera sie podnosi i opuszcza ok, aczkolwiek, przy podnoszeniu, kiedy juz dojdzie na sama gore (rozumiem ze w podnosniku jest jakis przelacznik ktory jest za to odpowiedzialny )powinna stanac cichutko.
U mnie jest tak - trzymam przycisk, szyba idzie do gory, jak dojdzie na samam gore, puszczam przycisk i slysze takie jakby "pierdniecie" ( ale w wysokim C :D ), bardzo glosne.
Obstawiam ze cos bedzie w podnosniku - jesli ktos mial cos podobnego i udalo mu sie z tym uporac - dajcie znac.
Inaczej pewnie wymienie caly podnosnik bo dzwiek jest maksymalnie irytujacy :(

alien_21
03-06-08, 22:27
VI gen nie mają czujników przy podnoszeniu szyb. rozbierz drzwi i sprawdź zębatki przy silniku.

krugger
03-06-08, 22:34
To pierdniecie to przeskakujace zeby trybow :) Masz wytarte zebatki slniczka/konstrukcji prawdopodobnie :aloha:

EDIT : Kolega wyzej mnie uprzedzil :oops:

mizer
04-06-08, 21:50
Czyli rozumiem, ze do wymiany caly podnosnik bo chyba nikt mi samego silniczka nie sprzeda :(

krugger
05-06-08, 10:52
ale przeciez sa dwie zebatki jedna przy silniku a druga przy reszcie zelastwa. Sprawdz ktora sie wytarla.. wiem ze juz ktos wymienial sam silnik albo sama konstrukcje ale to w 5 gen ale mysle ze w 6 tez sie da :aloha: