PDA

Zobacz pełną wersję : Za krótka dokładka z ABS - jak przedłużyć?

Travis
09-07-14, 22:53
Jakiś czas temu zakupiłem dokładkę a la Mugen do mojej Hondy. Niestety, jak to zwykle bywa kupując przez internet - okazała się felerna, a mianowicie jakieś 2 cm za krótka. Byłem z tym już w 2 warsztatach rzekomo specjalizujących się w spawaniu zderzaków, ale w obu mi powiedzieli "nie da się" i na tym skończyła się rozmowa. Wydaje mi się jednak, że po prostu nie chciało im się bawić w taką przeróbkę, za którą skasują potem grosze, a roboty pewnie będą mieli sporo, lub po prostu nie wiedzieli jak. W końcu wiele osób kupuje takie dokładki i jakoś montują je u siebie. Chciałbym ją samemu jakoś wydłużyć, bo trochę szkoda dwie stówki w błoto wywalać, tylko nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Myślałem o tym, by może przeciąć ją w pół, zrobić wyprofilowaną wstawkę z blachy a potem przynitować i całość polakierować na czarno, tylko nie wiem czy będzie to trzymało. Może ktoś tutaj przerabiał temat za krótkiej dokładki i mógłby podzielić się sugestiami?

siara87
09-07-14, 23:20
raczej im sie nie chciało bo to godzina roboty:p abs mozna bez problemu zespawac specjalna maszynką, ale najpierw sprawdz czy ta dokladka jest do twojego modelu czy moze wysłali ci przez pomylke inną bo to dziwne zeby aż tak nie pasowała