PDA

Zobacz pełną wersję : Skrzypiące tylne drzwi

rychupeja
09-07-14, 20:38
Witam,

Mam problem, który wydaje się błahy, ale nie pomaga domyślne rozwiązanie o którym napiszę zaraz. Otóż od momentu kupna hondy irytuje mnie dźwięk podczas zamykania tylnych drzwi - jest to coś w rodzaju jakby szurania/szorowania albo pracy jakichś kółek w przesuwanych drzwiach w busach. Oczywiście pierwsza myśl to - smarujemy, nie ma smarowania to i drzwi skrzypią, niestety okazało się to nie takie proste - po posmarowaniu ogranicznika tawotem + wpryskanie wd w ogranicznik, zrobiłem kilka cykli otwarcia zamknięcia/otwarcia drzwi, no i jakież moje było zdziwienie jak okazało się, że nie dało to kompletnie nic. Mam tu pytanie skierowane do osób mających ten sam problem - czy znacie jakieś rozwiązanie na likwidacje tego dźwięku? Nie jest to jakieś szczególnie uciążliwe, ale wolałbym aby tego nie było bo słysząc ten dźwięk mam wrażenie że ktoś pakuje się do skrzyni busa, a nie do wysokiej klasy samochodu jakim jest Honda :) Dźwięk jest tylko w tylnych drzwiach - o dziwo w przednich jest ok.

p.s. i coś mi się wydaje, że ten typ tak ma, otwierałem kiedyś drzwi w dwóch angielkach i one wydawały ten sam szurający dźwięk, wiec podejrzewam, że osób mający ten problem jest wielu...

falek84
11-07-14, 04:36
przesmarowałeś ogranicznik to przydałoby się jeszcze zawiasy i powinno pomóc.