PDA

Zobacz pełną wersję : Top Hats - montaż seryjnych gum, gumy sprężyny i osłony przeciwkurzowe.

muzg
08-07-14, 21:49
Mam top hatsy.
Z tego co czytałem seryjne gumy do nich wejdą...wchodzą dość ciasno, ale wchodzą bo są gumowe, natomiast jakbym kupił poliuretanowe o wymiarach takich samych jak seria czy nie będzie problemu ich włożyć? Można je w razie czego zeszlifować?
Ogólnie to do koni sporta + sprężyny H&R ładować poli o twardości jak seria czy 85sHa też będzie git? (ogólnie to w reszcie zawiasu mam te twardsze)
Natomiast zastanawiam się nad ta gumą co jest w seryjnej czapce między czapką, a sprężyną...czy nie było by dobrze jej przykleić do tego?
Niestety jest problem z osłonami, niema po prostu możliwości tak zwyczajnie ich zamontować razem z top hatsami bo nie wchodzą w ten dolny otwór.
Się zastanawiam czy jeżdżenie bez tych osłon nie zaszkodzi koni sportom? Czy kombinować jakieś osłony domowym sposobem.
Np. dokleić do hatsów gumowe rurki.

And84
09-07-14, 19:20
Jeśli chodzi o osłony to dobierz sobie jakieś z tych uniwersalnych z otworem ciasno wchodzącym na tłoczysko , najlepiej zabrać amortyzator do sklepu i dopasować sobie .