PDA

Zobacz pełną wersję : Zbyt duża temperatura silnika.

pepe1980
03-06-08, 13:33
no problem, na szczęście nie mój ale tez 5D (MB9) więc rzucę na forum może ktoś będzie miał pomysł.

W jeździe po mieście czasami wskazanie temperatury czasami zmierza do pola czerwonego.

Wymieniono:

- Termostad (na nowy ale najtańszy)
- korek chłodnicy

Fakty:
Dzieje się to w losowych sytuacjach,
wentylator załącza się we właściwym położeniu wskaźnika,
czasami przez kilka dni nie występuje problem,
Płynu chłodniczego nie ubywa ani nie przybywa
nie czuć spalin w układzie chłodzenia
poziom oleju stały

jakieś propozycje?

jjurgiel
03-06-08, 14:20
może jednak termostat gdzieś czytałem że nowy ktoś kupił już uszkodzony

Konrad84
03-06-08, 15:32
może termostat, skoro najtańszy to mogą być obawy. Może to chłodnica jest już zakamieniona.

Rufi3M
04-06-08, 13:44
Też tak miałem, wymieniłem termostat i jest ok , zero grzania

Yo87
05-06-08, 15:39
A jakie termostaty polecacie? Ja kupiłem w aso jakis ich zamiennik za ok 80 zl(sami polecali) i po pol roku mam taki sam problem.

pajakh
05-06-08, 19:14
No tez miałem podobny problem, tylko że tak co ok 800km zbiorniczek wyrównawczy zapełniał sie płynem do pełna i silnik sie grzał, po kilku razach wymieniłem termostat. Miałem spokój ale teraz znowu zaczęło to się dziać w odstępach co kilkaset kilometrów. Myślicie że to znowu termostat ??

bilet44007
05-06-08, 21:59
Siemka Jeżeli w losowych sytuacjach no to albo czujnik albo termostat czary sie nie dzieją tym bardziej że płyn ok itd :d

[ Dodano: Czw 05 Cze, 2008 ]

No tez miałem podobny problem, tylko że tak co ok 800km zbiorniczek wyrównawczy zapełniał sie płynem do pełna i silnik sie grzał, po kilku razach wymieniłem termostat. Miałem spokój ale teraz znowu zaczęło to się dziać w odstępach co kilkaset kilometrów. Myślicie że to znowu termostat ??

pracuje auto równo jak odpalasz po nocy ??

Konrad84
06-06-08, 08:32
Te zamienniki z ASO za 80 zł to są dokładnie te same termostaty co OEM, z tym że jeden ma logo Hondy. Produkowane są w Japonii w tej samej fabryce.