Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : komputer sterujący silnikiem

cv30
07-07-14, 15:11
Witam.Jestem od niedawna posiadaczem civica viii 2.2 .Szukałem na forum tematu związanego z informacją gdzie mieści się komputer sterujący pracą silnika i niestety bez pozytywnego efektu.Potrzebowałbym jakieś informacje pomocne do wymontowania.Pozdrawiam.

buri
07-07-14, 17:23
slabo szukales
mysle ze tu:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen-PL!!!
znajdziesz odpowiedz:rolleyes:

cv30
08-07-14, 10:30
Dzięki za pomoc ale mam problem z prawidłowym otwarciem wskazanej stromy,wyświetlają się nieczytelne znaki.Proszę o wskazanie miejsca gdzie jest umieszczony abym mógł się dobrać do niego i wymontować. Dziękuję i pozdrawiam.

uniu1
08-07-14, 14:14
Komputer sterujący silnikiem w ufo 2,2 ictdi jest umieszczony w nogach pasażera przód po prawej stronie pod plastikiem.
Czemu chcesz go demontować?

Jacek65
08-07-14, 20:45
Witam.Jestem od niedawna posiadaczem civica viii 2.2 .Szukałem na forum tematu związanego z informacją gdzie mieści się komputer sterujący pracą silnika i niestety bez pozytywnego efektu.Potrzebowałbym jakieś informacje pomocne do wymontowania.Pozdrawiam.

Tak z woli ścisłości,to nie komputer tylko sterownik.:) Nie wiem czemu ludzie to tak to urządzenie nazywają.:confused:

piter7766
08-07-14, 22:05
Nie wiem czemu ludzie to tak to urządzenie nazywają.

Może dlatego,że wewnątrz tej metalowej skrzynki zwanej sterownikiem siedzi sobie komputer :p