Zobacz pełną wersję : Polerka rantów
Siemka. Kupilem aluski KESKIN i koles mi je polerowal i mowil ze sie nie da uzyskac efektu lustra bo niby taki stop alu i ladnie wygladaja ale to jeszcze nie to. Mial racje z tym ze nie da sie na lustro czy mnie zrobil w ch*ja ? Co moge jeszcze z tym zrobic ?
Ogolnie wydaje mi sie ze keskin stosowal raczej dobry stop alu wiec problemow byc nie powinno. Ogolnie to na twoim miejscu zaczalbym od papierow wodnych o gradacji ok. 360-400 a skonczyl na 2000-2500. Potem byloby fajnie zebys przejechal je pasta polerska i tu polecam autosol metal polish. Naprawde swietna pasta i nie kosztuje wiele. Wogole to *****iscie by bylo gdyby ci sie felga obracala podczas polerki pasta.
No one sa juz zrobione papierami,teraz tylko trzeba uzyskac efekt lustra ale nie wiem jak to zrobic.
Przod auta postawic,zeby kola byly w powietrzu,wlaczasz silnik, wrzucasz 2gi bieg,kola zaczynaja sie krecic,wczesniej miejsca ktore chcesz przepolerowac miziasz troche pasta polerska np farecla g3, bierzesz filc lub kawalek koszuli flanelowej, i kontrolowanym ruchem kladziesz reke z szmatka na rant obracajacego sie kola,tym sposobem polerujesz sobie ranty, wiem,brzmi niebezpiecznie,ale to naprawde proste. Polerujesz az do uzyskania efektu lustra :)
Ludzie tak robia. Mimo wszystko polecam ci autosol, naprawde swietna pasta
I tym autosolem robic recznie czy zeby kolo sie krecilo ?
Lepiej zeby sie krecilo. Recznie tez mozesz ale efekt bylby lepszy gdyby sie krecilo
Podpatrz sobie na YT jak wyglada maszyna polerska do rantow felg, wyglada tak samo jak piasta na ktorej kreci sie kolo :) tylko,ze bez reszty auta ;d. Osobiscie tak polerowalem ranty,i efekt wyszedl bardzo fajny,no i przy takim 'samoczynnym' kreceniu kolem, robota pojdzie o niebo szybciej i dokladniej niz jakbys mial to ogarniac recznie. Dodatkowo mozesz regulowac szybkosc,poprzez wrzucajac wyzszy lub nizszy bieg, (im mniejszy tym wolniej sie kolo kreci)
No to bede musial sprobowac ;)