PDA

Zobacz pełną wersję : Polerka rantów

Piekal
07-07-14, 09:06
Siemka. Kupilem aluski KESKIN i koles mi je polerowal i mowil ze sie nie da uzyskac efektu lustra bo niby taki stop alu i ladnie wygladaja ale to jeszcze nie to. Mial racje z tym ze nie da sie na lustro czy mnie zrobil w ch*ja ? Co moge jeszcze z tym zrobic ?

kaszo
07-07-14, 11:39
Ogolnie wydaje mi sie ze keskin stosowal raczej dobry stop alu wiec problemow byc nie powinno. Ogolnie to na twoim miejscu zaczalbym od papierow wodnych o gradacji ok. 360-400 a skonczyl na 2000-2500. Potem byloby fajnie zebys przejechal je pasta polerska i tu polecam autosol metal polish. Naprawde swietna pasta i nie kosztuje wiele. Wogole to *****iscie by bylo gdyby ci sie felga obracala podczas polerki pasta.

Piekal
07-07-14, 18:43
No one sa juz zrobione papierami,teraz tylko trzeba uzyskac efekt lustra ale nie wiem jak to zrobic.

Liero
07-07-14, 20:51
Przod auta postawic,zeby kola byly w powietrzu,wlaczasz silnik, wrzucasz 2gi bieg,kola zaczynaja sie krecic,wczesniej miejsca ktore chcesz przepolerowac miziasz troche pasta polerska np farecla g3, bierzesz filc lub kawalek koszuli flanelowej, i kontrolowanym ruchem kladziesz reke z szmatka na rant obracajacego sie kola,tym sposobem polerujesz sobie ranty, wiem,brzmi niebezpiecznie,ale to naprawde proste. Polerujesz az do uzyskania efektu lustra :)

Piekal
07-07-14, 22:02
Myslisz ze tak da rade?

kaszo
08-07-14, 05:24
Ludzie tak robia. Mimo wszystko polecam ci autosol, naprawde swietna pasta

Piekal
08-07-14, 11:02
I tym autosolem robic recznie czy zeby kolo sie krecilo ?

kaszo
08-07-14, 14:45
Lepiej zeby sie krecilo. Recznie tez mozesz ale efekt bylby lepszy gdyby sie krecilo

Liero
10-07-14, 17:42
Podpatrz sobie na YT jak wyglada maszyna polerska do rantow felg, wyglada tak samo jak piasta na ktorej kreci sie kolo :) tylko,ze bez reszty auta ;d. Osobiscie tak polerowalem ranty,i efekt wyszedl bardzo fajny,no i przy takim 'samoczynnym' kreceniu kolem, robota pojdzie o niebo szybciej i dokladniej niz jakbys mial to ogarniac recznie. Dodatkowo mozesz regulowac szybkosc,poprzez wrzucajac wyzszy lub nizszy bieg, (im mniejszy tym wolniej sie kolo kreci)

Piekal
10-07-14, 23:54
No to bede musial sprobowac ;)