PDA

Zobacz pełną wersję : Rozpórka przednia dolna.

tomek1566
06-07-14, 18:15
Witam, mam problem ponieważ aktualnie posiadam w swoim EJ6 kolektor 4-2-1 ten ''ebay'' i mam problem z zamontowaniem dolnej rozpórki ponieważ kolektor jest troszkę niżej od seryjnego. Rozpórkę da rade zamontować ale trzeba dosyć nagiąć rurę z kolektora i wtedy rozpórka cały czas stykałaby się z tą właśnie rurą co przekładało by się pewnie na jakieś drgania nadwozia. Moje pytanie czy oprócz drgań to rozwiązanie miałoby jakieś inne konsekwencje?

marcin_1993
06-07-14, 19:24
Na pewno tak, bo podczas przyśpieszania, hamowania silnikiem cały silnik chodzi przód tył.

motoboy
06-07-14, 19:32
Popęka kolektor, będą przedmuchy, musisz przerobić kolektor tak aby ciasno był spasowany. Gra jest nie warta świeczki, dolna rozpórka jest zbędna i nic nie da, sanki są na tyle pancerne że nie potrzebują rozpórki, będziesz tylko nią zahaczał o studzienki i inne przeszkody. Lepiej zainwestować w górną trzy punktową projekt-k czy staffa i różnica będzie kolosalna. Tutaj jest temat odnośnie rozpórek: http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?120999-Rozp%F3rkomania/page16

sebawo
08-07-14, 11:07
miałem dolnego H-brace i po zdemontowaniu powiem, że to shit...można to pogiąć w rękach, więc usztywnienie żadne. A też mi delikatnie zawadzało o kolektor i przy 2.5k miałem takie bucznie od drgań, że nie dało się wytrzymać...