PDA

Zobacz pełną wersję : Gaśnięcie przy wciśnięciu sprzęgła i błąd 170 plus 171

marek9898
05-07-14, 20:23
Cześć Koledzy,

Mam dwa problemy, nie wiem czy są ze sobą powiązane, pewnie nie:

1. Wyskakują mi dwa błędy, zawsze równocześnie P170 i P171 (zbyt uboga mieszanka). Prawie zawsze dzieje się to tuż po ruszeniu, podczas jazdy bardzo rzadko. Mam tani testerek i kasuje nim checka, ale trochę to jest męczące. Gazownik nic nie widzi, twierdzi że mapy lpg i benzyny się pokrywają.

2. Gdy wcisnę sprzęgło lecą mi na łeb i szyję obroty i gaśnie lub ma ochotę zgasnąć. Prawie zawsze gaśnie gdy wcisnę sprzęgło wraz z hamulcem, np. gdy dojeżdżam do świateł. Stag 200, nowy parownik od 3 miesięcy. Tuż po wymianie parownika tego nie było, dopiero pojawiło się po dwóch miesiącach. Pilnuję filterków.

Pozdrawiam,
Marek.

civiccoupeB7
05-07-14, 20:31
siema :),a jaki misz filtr powietrza?i ogólnie z tego co czytam jest gaz na parowniku?

marek9898
05-07-14, 20:36
Filtr powietrza - filtron. Myślisz, że się dławi z braku powietrza i że filtr może być przytkany? Tak, lpg na parowniku.
Zapomniałem dodać, że na benzynie nie gaśnie.

civiccoupeB7
05-07-14, 20:40
nie chciałem spytać o to czy seria czy stożek czy może masz caj albo bigtube(parówa)bo na gazie z parownikiem właśnie wtedy zaczyna wariować i że za bogata mieszanka falowanie na obrotach i takie tam.

jak gaz na parowniku to tylko seryjny dolot i po sprawie:) może u Ciebie to tylko kwestia wyregulowania dobrze gazu skoro na benzynie śmiga normalnie

marek9898
05-07-14, 21:02
nie chciałem spytać o to czy seria czy stożek czy może masz caj albo bigtube(parówa)bo na gazie z parownikiem właśnie wtedy zaczyna wariować i że za bogata mieszanka falowanie na obrotach i takie tam.

jak gaz na parowniku to tylko seryjny dolot i po sprawie:) może u Ciebie to tylko kwestia wyregulowania dobrze gazu skoro na benzynie śmiga normalnie

Filterek seryjny :)

civiccoupeB7
06-07-14, 15:33
to myślę że być może porządna regulacja u gazownika i będzie śmigać,po założeniu napisałeś że nic się nie działo ale tak na chłopski rozum nowy parownik to po czasie się musi rozregulować by znów go ustawić aby dobrze latał.staram się pomóc jak umiem może to się uda,a może będziesz musiał szukać rozwiązania problemu dalej ;)

marek9898
06-07-14, 17:21
W międzyczasie pomyślałem, że mogą to być również wtryskiwacze, są już stare, dwa klekoczą i nie dają tyle paliwa ile powinny. Gdy więc puszczam gaz to po prostu może nie ma się co spalać i gaśnie.
Dzięki i pozdrawiam.