PDA

Zobacz pełną wersję : Wskazówka prędkościomierza CO JEST NIE TAK?

Leehuu
04-07-14, 21:33
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam problem i proszę o ewentualne rady gdzie szukać przyczyny. A mianowicie: Podczas zapalanie auta kluczykiem wskazówka prędkościomierza podskakuję raz do 60 km/h, raz 100 km/h, a czasem poza 120 km/h i wtedy opada z drugiej strony licznika i tak zostaje. Jeżdżę tak czasem kilka dni [nie wiem ile jadę :)] i potem znów wraca (podczas zapłonu) na swoje miejsce czyli 0 km/h i opiera się na ograniczniku. Ale zawsze podczas rozruchu "podskakuje". Kwestia do jakiej wysokości i czy przekręci się do końca licznika.
Miał ktoś podobny przypadek?

wiesko1261
04-07-14, 22:26
sprawdź kostkę (połączenie) czujnika prędkości przy skrzyni i przeczyść
lub podmień czujnik od kogoś (żeby sprawdzić czy nieuszkodzony )

Leehuu
04-07-14, 22:45
Ok, dzieki za info, sprawdzę ale dopiero w poniedziałek. Ewentualnie czym to przeczyścić?

Bartko
07-07-14, 09:19
Do czyszczenia styków polecam "Kontakt 60". Ewentualnie "Kontakt S" też się nadaje.

pajac_am
07-07-14, 10:36
A jezeli cos jest nie tak z samym licznikiem, to nawet nie probuj dochodzic co to, tylko kup caly licznikk za 30 zl i wymien. ;)

Leehuu
08-07-14, 14:02
Po przeczyszczeniu styku w kostce niestety sytuacja nie uległa zmianie.

bartek_levis
09-07-14, 16:09
sprzedam zegary z kontrolką eco jak cos pw

Leehuu
09-07-14, 17:08
Dzisiaj wyjąłem zegary i przeczyściłem sprayem do styków wszystkie płytki. Ustawiłem wskazówkę prędkościomierza na swoim miejscu. Po założeniu i odpaleniu wskazówka nie drgnęła :) Wygląda na razie że czyszczenie pomogło. Zobaczymy jak będzie dalej.
Dzieki za porady. Temat zamykam.