Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tarcze indiglo i cała reszta do EJ9

januwek
02-06-08, 15:26
Koledzy mam civic 3d ej9 i założyłem ostatnio tarcze indiglo. Teraz chce wskazówki pomalować na zielono ale sprzedawca twierdzi że musze podświetlić licznik z góry lub dołu bo sama farba nic nie da. I wysłał mi na meila taką niby instrukcje ale wzorowana na golfie3 I tam jest napisane że po rozłożeniu licznika trzeba seryjne diody wylutować i wlutować inne. Nie umiem lutować. A może w tym civie się tylko żaróweczki wymienia? Może ktoś już to robił i coś doradzi? Czy może trzeba nawiercić dziurki i diody wystawić prawie na wierzch?(to by była tragedia:() I nie krzyczcie że nie szukałem bo ostatnio mam neta tylko w pracy więc nie mam dużo czasu żeby na nim siedzieć:( Pozdrawiam...:)

dymek
02-06-08, 15:49
Licznik i tak musisz wymontować. Następnie jest tam małą płytka drukowana, która daje prąd na 2 żaroweczki podświetlające zegary od góry.
Ja zrobiłem w ten sposób, że zrobiłem sobie wzór tej płytki z tektury i w niej umieściłem 5 diód, połaczyłem kabelkami trochę polutowałem i podłaczyłem do orginalnej instalacji w miejscu zasilania żarówki. Wyjełem jeszcze element, który miał kierować światło na zegary, bo diody i tak są kierunkowe.

januwek
02-06-08, 15:59
kolego a może byś mógł zrobić zdjęcia jakby ci się chciało co i jak tam porobiłeś?

dymek
02-06-08, 17:12
Z tym będzie problem :-/ nie mam czasu by jeszcze raz rozbierać zegary... Przejrzyj manuala, delikatnie rozbierz zegary a na pewno coś wymyślisz, lub zauważysz o co mi chodziło.