PDA

Zobacz pełną wersję : Woda kapie po nogach kierowcy :/

pajac_am
30-06-14, 19:13
Hej,
Znany jest mi temat przeciekow od strony pasazera, spowodowany zle wyprofilowana klapka od nawiewu.
Ale dzis, gdy auto postalo troche w deszczu, zauwazylem, ze podczas jazdy kapie mi po nogach.
Pomacalem plastik nad pedalami i bylo tam wilgotno :(
Woda raczej nie dostaje sie jak jezdze po kaluzach, tylko jak auto stoi w ulewie.
Od czego zaczac poszukiwania?
Rozbebeszac od srodka, czy szukac od komory silnika?
Dzieki

dejwid
30-06-14, 19:19
podszybie, milion tematów na forum

bartek_levis
02-07-14, 12:57
x2 chyba ze nagrzewnica Ci cieknie...

lukwycz
02-07-14, 13:28
Ewentualnie jak było u mnie - klejenie szyby przedniej, tylko nie lało się po nogach a na bezpieczniki po lewej stronie.

Krawiec
02-07-14, 15:35
ściągnij słupek, wyłóż sobie wykładzinę jakimś papierem lub folią pod pedałami i jedź na myjnię. Albo jedna osoba niech siedzi w środku, albo polewaj i sprawdzaj co chwilę skąd leci woda. Ja tak zlokalizowałem maleńką jak przekrój szpilki dziurkę po klejeniu szyby, przez którą dostawał się cały basen wody.

grindero
03-07-14, 17:29
czesto sa akcje ze slupek od wewnatrz rdzewieje i wcale szyba nie musiala byc wklejana
zeby zaczelo leciec tak jak krawiec pisze lej wodą a drugi niech obserwuje

KubEm
03-07-14, 17:46
Bah, a u mnie jakieś 2 miesiące temu było tak, że ciekło przez miejsce w którym linka otwierania maski przechodzi z wnętrza auta do błotnika i dalej do maski. Normalnie tam jest uszczelka - u mnie uszczelka wypadła (prawdopodobnie od otwierania maski) i wystarczyło ją włożyć na miejsce i po problemie. Uszczelka niby mała, ale podczas jednej burzy potrafiłem mieć basen u kierowcy ..

Nieutek
04-07-14, 10:24
Miałem podobnie tylko ze strony pasażera, naprawa podszybia nic nie dała. Przy wymianie szyby okazało się że pękł zgrzew pod szybą i tamtędy dostawała się woda. Jeszcze jedna opcja, jak masz szyberdach to może zatkała się rurka odpływowa i przecieka.

pajac_am
04-07-14, 21:55
Teraz mnie się wspomniało, że kiedyś widziałem zaciek na desce rozdzielczej (z boku, w miejscu widocznym dopiero po otwarciu drzwi)
Myślałem, że to pociekło gdzieś przez uszczelkę drzwi, a to rzeczywiście mogło być coś z dachu.
Niebawem będę się przyglądał.

Camellia Racing
06-07-14, 23:11
Szyba przednia do wycięcia i wstawienia.

pajac_am
07-07-14, 08:45
Ani mnie nie denerwuj :p

Camellia Racing
07-07-14, 18:01
Zdenerwujesz się jak blachy będą dziurawe. Szyba do podklejenia to pikuś ;)

Marecki
08-07-14, 15:34
Szyba przednia do wycięcia i wstawienia.

Niekoniecznie. Ja wstawiłem taką zwykłą uszczelkę okienną pomiędzy tą plastikową listwę, a szybę i muszę przyznać, że zmiana znacznie na plus. Woda już się nie leje.

pajac_am
08-07-14, 23:52
Po dzisiejszej ulewie zdjalem plastik ze slupka w srodku i... Sucho.
Takze chyba podszybie?

rafalmot1
11-07-14, 07:20
Witam mam podobny problem ale z nagrzewnicy chyba cieknie wie ktoć co tam zrobić jak z tym zadziałać?

Bartko
11-07-14, 10:14
Jak z nagrzewnicy to najgorsze bo ona siedzi najgłębiej. Trzeba wszystko prawie wyjąć.

Generalnie to powinno śmierdzieć płynem chłodniczym w środku jak nagrzewnica nieszczelna.
Włącz ogrzewanie na maksa i nawiew przynajmniej na II i sprawdź.
Nie ubywa płynu w chłodnicy?