Zobacz pełną wersję : Sprężyny z ep3 do Sporta ?
BlackSheWolf
30-06-14, 13:14
Siemano
Pewnie dla niektórych to banalne pytanie ale ja wole się upewnić. Czy sprężyny z TypeRa będą pasować do epki Sporta z 2005 roku ?
Pytam ponieważ kupiliśmy Sporta na nieoryginalnych sprężynach i mam możliwość zakupu używanych z TypeRa.
Tylko upewnijcie mnie czy podejdą :P
Tak beda. Sprezyny sa calkowicie wymienne pomiedzy modelami. Nawet jak zauwazysz to producenci teraz swoje sprezyny oferuja do EP1/2/3/4 bez rozgraniczen na przedlift polift, dopiero w zaleznosci od posiadanego modelu auto inaczej "siada" na nich. Problem moze sie pojawic jedynie z amortyzatorami ( wtedy pasuje wymiennie pomiedzy polift/ polift )
BlackSheWolf
30-06-14, 16:20
okej, dzięki za informacje :) bo to sprężyny od typer przedlifta do sporta polifta. Ale jak pasują to się ciesze :)
Musza pasowac, z amortyzatorami jest problem z czyms tam juz nie chce pisac glupot, bo sa rozne wymiary
Ale, jest małe ale, bo type-r ma cięższy przód i może inaczej usiąść bądź osadzić nierówno przód względem tyłu.
BlackSheWolf
30-06-14, 19:31
to teraz mnie zastanowiłeś, w sumie o tym nie pomyślałam.
K seria jest cięższa aniżeli d seria w 7 gen, wiec siła rzeczy musi tak być. Tez jak pisałem producenci robią te same sprężyny do epek i w zależności od budy różnie auto siada. Taki diesel ep4 czy EP 3 siada bardziej. Tylko mówimy tu o niewielkich różnicach, bardziej tez z doświadczenia Ci powiem, że istotny wpływ mogą mieć np wymienione amorki na jednej osi a na drugiej nie. Różnica powinna być maks 1 cm