PDA

Zobacz pełną wersję : Civic Coupe d16y7 problem

waldi912
29-06-14, 10:43
Witam.
Mam taki problem. Mianowicie wczoraj wracając do domu jak jechałem mrugnęła mi kontrolka od immobiliseru potem zapalił się check engine i prędkościomierz zaczął pracować równo z obrotomierzem więc zjechałem na bok zgasiłem ją a ona już nie zapaliła. Patrzyliśmy to nawet iskry nie ma.
I teraz pytanie. Gdzie szukać problemu? Bo nie mam pojęcia od czego zacząć...
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc...

WARIATPRO
29-06-14, 11:33
ja miałem podobny problem z aparatem zapłonowym, złapał gdzieś przebicie i obrotomierz przestał działać przez co nie wrzucał mi na lpg potem może odpalił ze 3 razy i po prostu zwyczajnie zdechł używany aparat zapłonowy w granicy 200 zł a skoro mówisz że iskry nie ma to innej opcji nie ma i nie opłaca się bawić z modułami w aparacie bo taniej cały aparat wychodzi sorry za powtarzanie się :) i z tego co mi wiadomo w twojej hance jest nawet ten sam aparat co w d16y3 ale nie jestem pewny

bartek_levis
30-06-14, 09:30
a ja kolegę zapraszam do odpowiedniego działu ponieważ ten dotyczy tylko 5d i kombi wtedy na pewno więcej osób się wypowie na Twój temat

falek84
01-07-14, 08:26
sprawdź bezpiecznik nr15 pod kierownicą prawdopodobnie przepalony odpowiada on za vss immo i jeszcze pare rzeczy. Jeżeli tak zapewne masz zwarcie w wiązce elektrycznej pod kolektorem ssącym. Są tam luźne kostki w których zdarza się zwarcie.