PDA

Zobacz pełną wersję : 4xPOZYCJA 4XSTOP

froscio
28-06-14, 17:03
Witam, mam dylemat związany z kombinacją świateł :P. Otóż znajomy wymyślił sobie 4x pozycja 4 x stop i przeciwmgielne w fogu z preli .
Dzisiaj podłączyliśmy według tego tutka http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?3537-Lampy-w-stylu-US-w-cifie-92-95 ( 4 pozycje 2 stopy 2 przeciwmgielne).
Jak to przemienić teraz żeby były w klapie stopy zamiast przeciwmgielnych ?? i działał fog

motoboy
28-06-14, 19:25
Kabel odpowiadający za światło przeciw mgielne podpinasz pod lewy stop w klapie, i aby przy wciśnięciu hamulca, nie zaświecał się przycisk od p.mgielnych oraz przy wciśnięciu p.mgielnych nie zapalały się wszystkie stopy, kupujesz dwie diody pół przewodnikowe jedną montujesz na kabel od stopu i kabel od p.mgielnego idące do tej żarówki. To jest bardzo proste, musisz się tylko chwilkę zastanowić przy kawce i papierosku ;)

Chipsy2
28-06-14, 20:47
motoboy chyba nie do końca przeczytałeś co kolega napisał
tu żadne diody nie są potrzebne wystarczy jak w miejsce przewodu który idzie do klapy podepniesz przewód który odpowiada za stop w błotnikach a ten przewodzik który był od mgielnych podepniesz do foga i cała filozofia

motoboy
28-06-14, 21:27
Faktycznie pochrzaniłem, myślałem ze chcesz zrobić w jednej lampie pozycje, stop i przeciwmgielne :D.