Zobacz pełną wersję : lewarek zmiany biegów ep1 pytanie
mam mały problem... mianowicie posiadam civic 1.4 ep1 vii gen i mam problem z lewarkiem zmiany biegów po prostu jest wybity. Pytanie brzmi od jakiej jeszcze wersji pasuje taki lewarek czy np. czy od 1.6 lub od diesla pasuje.
Pozdro
sama galka czy mechanizm zmiany biegow ? wybita tzn ? uszkodzona patrzac wizualnie ? porysowana ?
mechanizm zmiany biegów uległ uszkodzeniu
ep1 / ep2 beda mialy na 99% wymienny. z dieslem jak jest nie wiem, ep3 to juz co innego. Tylko pytanie mam jak ulegl uszkodzeniu w jakim sensie , co sie dokladnie stalo ?
przy dodawaniu gazu drży do tego emituje hałas w ten sposób najłatwiej mogę opisać
No ja dalej troche glupieje. Mechanizm linek, ktory jest w naszych ep o ile moze drzec - ok , ale wydawac dzwiek ? Jestes pewien, ze nie jest to z przeniesienia napedy dzwiek, np popularne lozyska w skrzyni? Najlepiej byloby jakis filmik nagrac.
powiem w prost łożyska w skrzyni wymienione linki również, został drążek zmiany biegów ponieważ jest wyczuwalny spory luz w każdą możliwą stronę i mam możliwość kupienia mechanizmu z diesla w super stanie i pytanie brzmi czy będzie pasować :)