Zobacz pełną wersję : D13B2
mam mianowicie nastepujace pytanei co by dało załozenie cąłego kolektora ssacego z 2 puntkowym wtryskiem ( tego z d15b2)czy co tam jest do d13b2 ??
i ewentualnei jakie przeóbki mnei czekaja typu czy bak trzeba zmieniac wiazke itp :) z gory dziek iza pomoc
mozna ale jak juz sie rozpedzac to od b7:) Jogal i NFS moga sie wypowiedziec albo popatrz w ich autach/tematach
mozna ale jak juz sie rozpedzac to od b7:) Jogal i NFS moga sie wypowiedziec albo popatrz w ich autach/tematach/
pisałem juz własnei o d13b7 ale chodzi mi o d15b2
d13b7 to silnik d13b2 z kolektorem ssacym od d15b7
d15b2 to d15b2 nie myl pojec
d13b7 to silnik d13b2 z kolektorem ssacym od d15b7
d15b2 to d15b2 nie myl pojec
ty dzieki ze mnei osiweciłeś bo nie wiedziałem przeczytaj a potem pisz
chyba wiem ze d13b7 to silnik d13b2 z kolektorem ssacym z b7 ale chodzi mi jak bym chciał załozyc kolektor ssacy z d15b2 pod stozek :d :d :d
nic to nie da według mnie, ponieważ kolektory d13b2 i d15b2 są prawie takie same(małe średnice kanałów dolotowych, a w d15 jest jeszcze pewnie mniejszy przepływ powietrza bo ma jedną dziurę wlotową, no i jeszcze jest odcinka przy 6800 rpm), dopiero te od b7 mają większe kanały dolotowe, jest pełny wtrysk a to dajo zastrzyk ok 20 NM więcej. Jesli bawić się w zmianę kolektorów dolotowych to proponuje zaczynać własnie od b7. A przy takiej zmianie chociazby na ten kolektor od d15b2 tak samo trzeba wszytko zmienić tj. wiązka, bak, aparat zapłonowy, komp i jeszcze pewnie się coś znajdzie po drodze...
chyba wiem ze d13b7 to silnik d13b2 z kolektorem ssacym z b7 ale chodzi mi jak bym chciał załozyc kolektor ssacy z d15b2 pod stozek :d :d :d Ty to mozesz do kolegow pisac to raz a dwa pisz dokladniej i precyzyjniej :)
dzięki za info jogal coś pomysle nad tym
chyba wiem ze d13b7 to silnik d13b2 z kolektorem ssacym z b7 ale chodzi mi jak bym chciał załozyc kolektor ssacy z d15b2 pod stozek :d :d :d Ty to mozesz do kolegow pisac to raz a dwa pisz dokladniej i precyzyjniej :)
3 naucz sie czytac :)
po 4 :bicie: najpierw poszukaj a potem pytaj bo juz o tym bylo
tal siedziałe mprawie 4,5 godziny i nic a nic nei znalazłem moze =zle szukam licze ze mi EGON pomozesz :aloha:
poczekaj troszku zaraz cos dla Ciebie znajde :)
[ Dodano: Wto 03 Cze, 2008 ]
albo powiem tak jesli chcesz zrobic mini na b7 to potrzebujesz
-komputer
-kolektor ssacy
-aparat zaplonowy
-alternator
-waz laczacy pompe wodna i termostat
-wiazka kabinowa
-wiazka silnikowa
jesli bedzioesz mial te wszystkie czesci to poprostu skladasz to w jedna calosc bez wiekszych problemow .
podczas wymiany usuwasz praktycznie cala puszke ktora teraz masz za filtrem powietrza z wezykami podcisnienia bo w b7 sa one niepotrzebne :)
i to by bylo na tyle do dziela :) powodzenia mozna zamknac :)