Zobacz pełną wersję : Szukam sportowego tłumika - MAM NADZIEJĘ ŻE NIE POWIELAM TEMATU
drmanhattan
27-06-14, 12:05
Witam forumowiczów
Zapisałem się do Waszego szanownego grona, poniewaz szukam sportowego tłumika do mojej szóstki coupe. Być może któryś z forumowiczów ma na zbyciu lub poleci mi sklep internetowy?
Rozumiem, że chcesz zrobić wiejskie autko? Jak tak to kup sobie APEXI N1, a jeśli chcesz coś poważniejszego to najlepiej wymienić cały wydech czyli kolektor, tłumik środkowy i końcowy. Napisz kolego też co masz za auto.. Temat powieliłeś bo jest sporo takich tematów. Jest coś takiego jak opcja "szukaj".
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?152377-t%B3umik-ko%F1cowy-wydech-katalizator/page29
Drmanhattan , kultura nakazuje się przywitać w odpowiednim dziale , jak na każdym forum jest opcja szukaj , określ dokładnie jaka to szóstka coupe , po co Ci "sportowy" tłumik , chcesz to zrobić pod przyszłę modyfikacje ? ( Jeśli tak to zacząłeś od dupy strony ) Czy chcesz żeby dziewczyny z gimnazjum się oglądały i 95% społeczeństwa brało Cię za gnoja który jest potencjalnym mordercą na drodze z głośnym autem ?
Nawet nie przeszperałeś forum gdzie szlaki odnośnie tego są przetarte kiludziesięciokrotnie...
PIMPEK_EJ2
02-07-14, 00:05
Pytanie jak bardzo sportowy ma być tłumik? Chcesz żeby darł się na pół miasta? Bierz apexi albo wm:) Jak zależy na głośności wywal kata i środek i będzie niczym wrc!:) Jak chcesz coś delikatnego wsadź oem look-a jakiegoś z m-techa albo od djhamera ewentualnie proex-a.
Możesz też przemyślec sprawę co będziesz chciał robić dalej i zrobić od razu na większą średnice cały wydech:)
Jest pole do popisu od bardzo ryczących rynien po ciche oem looki i proexy.
Ile kasy chcesz wydać ten "sportowy" tłumik?
Oem Looki i PROEXy :P ALe żeś wpisał, kształtem z racji okrągłej puszki PROEX bardziej OEM LOOKa przypomina niż inne ^^
A według mnie Oem looki m-techa czy też djHammera przypominają bardziej ori tłumik niż Proex. Osobiście ja nie wybrałbym proexa właśnie ze względu na to, że mi się nie podoba umiejscowienie końcówki wydechu oraz zbyt jajowaty kształt :) Ale podobno o gustach się nie dyskutuje więc każdy ma prawo wyboru :D Ale każdy z tłumików wymienionych zrobiony w powyższych firmach jest na pewno bardzo dobry :)
drmanhattan
28-08-14, 12:37
Hmmm... nie wiem czemu ale poczułem strasznie negatywną energię od 3/4 forumowiczów, którzy odpowiedzieli za moje pytanie. Przepraszam że się nie przywitałem i za powielanie wątku - mam nadzieję, że poczuliście się lepiej, prawie jak ciecie malinowe. Myślałem że uzyskam tu rzeczowe porady, ale jak widać spotkałem się jedynie z niechęcią i jadem. Dzięki - nikomu nie będę polecał tego forum.
hemicuda83
28-08-14, 17:21
już nie pamiętaja jak na początku zaczynali przygode te 5 i więcej lat temu kupowli apexi bo tylko takie były łatwo i tanio dostepne i sie jarali byle jakimi felgami, starymi oponami i choinka na lusterku..
ostatnio zaobserwowałem nawet u mnie w okolicy coś takiego..wiadomo młodsi 21 lat w góre..kupuje civic-trupy (lub inne ):/ zjezdzaja sie na jakiś spocik..wszelkich marek..mocno odczuwalna `wyższosc` ze strony bardziej `doinwestowanych` furmanek.. polska to głupi naród ;)
Hmmm... nie wiem czemu ale poczułem strasznie negatywną energię od 3/4 forumowiczów, którzy odpowiedzieli za moje pytanie. Przepraszam że się nie przywitałem i za powielanie wątku - mam nadzieję, że poczuliście się lepiej, prawie jak ciecie malinowe. Myślałem że uzyskam tu rzeczowe porady, ale jak widać spotkałem się jedynie z niechęcią i jadem. Dzięki - nikomu nie będę polecał tego forum.
Nie martw sie,to normalka na forum, ze wiekszosc hejtuje i jest niemila.
Jesli chodzi o tlumik,ja mam uklad zbudowany o tlumiki Mtech, koncowy oem look. Takie tanie przelotowe nie ma sensu bytu, za glosne i szybko sie niszcza.
Nie odbieraj tego jako ataki :) Takie formy wypowiedzi na forum to u nas norma jak założysz temat :D
No ale też jest dużo tematów i wiadomości na ten temat ,gdzie nie musisz zakładać nowego tematu :)
Szukaj szukaj i jeszcze raz szukaj :) A forum i tak ma już taką popularność że jakieś odgrażania się że nie polecisz go nikomu to i tak inny Hondziarz tu wejdzie i tak więc polecać go nie musisz :)
Do wydechu potrzebne są podstawowe informacje o silniku bo to do silnika robi sie wydech a nie do danego modelu samochodu :)
A co do powielania to spójrz na wątki bo ja na pierwszej stronie tego wątku widze już 3 tematy o wydech :)