Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z gazem. Doradzcie

LutzZ
25-06-14, 17:25
Witam
Mam problem odnoscnie LPG w moim jajku. Problem polega na spadajacych obrotach i braku mocy w momencie przelaczenia z benz na gaz. Obroty faluja. Pierwsze 10min jazdy jest ok, pozniej spadaja i auto gasnie i tak w kolko. Raz jest dobrze, raz zle. Bylem u gaazownika i regulowalem gaz jednak nic nie dalo. Drugi problem to moc podczas przelaczania, a mianowicie jej brak. Startuje z benzyny, daje tyle gazu zeby ruszyc przykladowo z piskiem. Auto rusza, "wgniata w fotel" i moment przelaczenia traci kompletnie moc i szarpie. W czym moze byc problem? Tak myslalem, ze te obroty i problem z moca przy przelaczeniu moga miec to samo zrodlo

D15Z6
25-06-14, 19:10
Jaka instalacja? Może instalacja jest ustawiona na niską temperaturę parownika wymaganą do przełączenia na gaz i dlatego nie działa jak powinno. Błędów pod komputerem nie pokazuje? Błędów ECU nie ma? Czujniki wszystkie ok?

LutzZ
25-06-14, 19:20
Instalacja sekwencyjna, tyle wiem. Robilem samodiagnostyke i nie bylo bledow. Reszta nie wiem, gazownik nic nie mowil zeby bylo cos nie tak

Składowy
26-06-14, 22:08
jak sekwencje to masz te jakieś tam czasy przełączania pojedynczych wtryskiwaczy ,ciśnienie i inne pierdoły coś źle ustawione na pewno...

kacza1982
01-07-14, 04:36
Po 1. zmień gazownika na renomowanego i polecanego w Twej okolicy. Po 2. Napisz jaki masz silnik, bo jeżeli to D13 na gaźniku to raczej nie masz sekwencji. Po 3. Rozumiem, że auto na benzynie idzie jak przecinak, a na gazie prawie wcale=zmień gazownika, bo aktualny nawet nie wie od czego zacząć. Po 4. Napisz jak długo silnik już pracuje na gazie w sensie kiedy był instalowany, ile kilometrów już przebyte na gazie, kiedy pojawiła się usterka, jeżeli do instalacji nikt dawno nie zaglądał to przyczyn może być masa, od przewodów gazowych, elektrozaworów po reduktor i centralkę/komputer gazu... więcej informacji proszę

BlackSheWolf
01-07-14, 19:33
ewidentnie musi tutaj być problem z mieszanką bo się dławi. Może inny gazownik i lepsza regulacja ?