Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z klima

Gallus
24-06-14, 19:37
Witam wszystkich ;)

Mam maly problem z klima w 5d, po uruchomieniu guzika z klimy, kompresor nie startuje lecz wentylator sie zalacza, od czego zaczac poszukiwania usterki?
Po przycisnieciu zaworu od klimy napelniajacego, powinien wyleciec bialy czynnik? Bo u mnie to samo cisnienie bez zadnej barwy. Z gory dziekuje za podpowiedzi.

kobert
24-06-14, 20:29
najpredzej slynny przekaznik klimy. Po przycisnieciu zaworu powinien leciec tylko gaz,przynajmniej u mnie tak jest

Gallus
24-06-14, 20:41
Gdzie szukac tego przekaznika? I gdzie go kupic?:)

kobert
24-06-14, 21:33
nie zauwazylem ze masz tez 1.4 tyle ze polift,ale moze przekaznik taki sam bo cala skrzynka jest inna w 1.8. mialem identyczna sytuacje i u mnie obylo sie jakims cudem bez wymiany przekaznika. Masz link i poczytaj,wstawialem tez foty mojej skrzynki i przekaznika http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?24305-klimatyzacja/page18&highlight=klimatyzacja

Gallus
24-06-14, 22:53
oj sory mam nieaktualny profil... mam 1.8 2006 rok. to w profilu to stare auto, jeździłem nic 5 lat temu, poźniej zmieniłem na acco 2000r 1.8 a teraz na civica 5d 1.8.
Dzięki za podpowiedz ;)

edit:

Czy mogł by ktoś podesłać zdjęcie jak wyglada owy przekaźnik, i gdzie go znaleźć? albo przynajmniej dokładnie opisać gdzie w którym miejscu się znajduje? ponieważ zdjęcia z tematu o owym przekazniku wyparowały :(

kobert
25-06-14, 00:08
temat ktory ci podalem jest o klimie i to glownie w 1.8 jest tez duzo o przekazniku tylko musisz poczytac. Widze wlasnie ze moje fotki poginely ale tam foty przekaznika 1.8 skrzynki itd tez byly. Myslalem ze ten nowy watek ma sens bo masz silnik 1.4 a tak to tam masz wszystko i nowy temat nie potrzebny :)