Zobacz pełną wersję : D16A w EM2 :)
Kaczorex88
24-06-14, 10:23
Witam, mam taki silnik w mojej EM2 lecz autko "jedzie" tylko to 3-4tyś później zamiast dostać większej mocy ledwo co kreci się sie do końca :confused: Koś wie jak może być przyczyna? Pzdr
D16A i D17A są silnikami VTEC, nie masz żadnego błędu na desce?
Kaczorex88
24-06-14, 10:46
Nie ma nic. Myślę że komputer nie został wymieniony, próbowałem go wyciągnąć i nie dałem rady. Nie trzeba czasami wentylatora od spodu wykręcić?
Może ktoś zrobił ci psikusa i przełączył Handke w tryb awaryjny :P
DragonSmok89
25-06-14, 16:00
D16A i D17A są silnikami VTEC, nie masz żadnego błędu na desce?
A wiec od podstaw. Silniki D17A występują z VTECkiem (D17A9 najczęsciej spotykany w EM2) i bez VTECka (D17A8). Podaj może który silnik masz u siebie.
A silnik nie wydaje jakiś dziwnych dźwięków, stuków itp? Fabryczne D17 najlepszy moment obrotowy uzyskują powyżej 5tys obr. Może zacznij od podstaw, sprawdź czy filtr powietrza jest czysty. Może ktoś źle poskładał, albo przestawił rozrząd. Przyczyn może być kilka, ja zacząłbym od filtrów, bo to chyba najtańsza droga na początku.
Widze Kaczorex88 że jesteś z MG, to możemy się jakoś spotkać i obadam osobiście co tam słychać w twojej EMce ;)