Zobacz pełną wersję : Swap klimatyzacji
Sunstrider
22-06-14, 14:39
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jaki jest koszt założenia klimatyzacji do MB2? Ma ktoś liste elementów które będą potrzebne do założenia? Chciałbym ją założyć sam jednak nie wiem na jaki koszt się przygotować (części). Jakieś porady? ;)
Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
Części za 300pln wyrwiesz przy odrobinie szczęścia, kup sobie nowy osuszacz (ok 80-100 zł) co potrzebne, sprezarka, napinacz paska, rurki, nagrzewnica, ogólnie kupuj wszystko od jednej osoby i dasz radę... a i weź sobie odrazu nowe oringi powrzucaj
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Ja zapłaciłem za wszytsko łącznie z kosztami dojazdu (200km od domu) 1800 pln części kosztowały 1400 a robocizna 200. Ale wydaje mi się że trochę przepłaciłem. Gotowe zestawy będziesz miał na allegro.
Na allegro kompletne zestawy klimy chodzą tak od 1100 w górę, nie wierz w to że wyrwiesz rurki i węże w dobrym stanie, w pełni szczelne za jakieś 2 czy 3stówy. Sam będę miał na sprzedaż kompletną klime mb2, gdybyś był zainteresowany to pisz śmiało na PW
Ja kupiłem cały zestaw za 300zł, do wymiany była chłodnica klimy - chociaż pewnie dałaby radę, osuszacz i oringi.
Sunstrider
25-06-14, 12:22
Widzę, że rozbieżność w cenach dość spora. :) Nie śpieszy mi się w ogóle z klimą więc na spokojnie będę szukał w rozsądnych pieniądzach. ;)
Daj ogloszenie w odpowiednim dziale. Ja kupilem rok temu na ty forum klime kompletna co do 1 srubki za 700zl. Szczelna, nabita przy montazu chodzi do dzis elegancko.