Zobacz pełną wersję : D17a2 em2 + LPG
Witam , ma ktoś może doczynienia z gazikiem w em2 d17a2 ?
Jak się sprawuje , ile spala przy spokojnej jeździe a ile z gazem w podłodze ?
Coś dostaje po dupie przez podtlenek gazotu ?
Silnik jak kazdy inny, dobra instalacja i to wszystko. Jakos tam wplywa instalacja na zywotnosc jak na inne. Trzeba dbac i to wszystko spalanie em2 w trasie to jakies 6-7litrow w miescie 10L nie przekroczysz spalanie gazu do litry wiecej. Jesli chodzi o silnik d17. Trzeba trzymac olej na 3/4 pod maksa bo panewki lubia sie obracac. I czesta przypadloscia jest rowniez wydmuchanie uszczelki podglowica. Zalezy jak auto bylo uzytkowane i jak ktos wczesniej dbal .czy dawal mu na zimnym itd...
Przede wszystkim ważne są szybkie wtryski, wydajny reduktor i dobre zestrojenie instalacji. Jak będzie ubogo to silnik dostanie po dupie.
ja mam d17a8 ale to podobne silniki, 5 koni az takiej roznicy nie robi i jestem bardzo zadowolony z lpg :) mam wtryski hana, reszta staga i jest na razie wszystko ok. W trasie mieszcze sie w 8 - 9 zalezy od tego jak szybko sie jedzie a w miescie nie spalil nigdy wiecej niz 11 a duzo stoje w korkach i mam krotkie odcinki do pracy wiec to tez wpływa na wyzsze spalanie ale ogolnie polecam, na LPG narzekaja tylko Ci co na nim nie jezdzili a nasłuchali sie głupot od "kolegow specjalistow" od wszystkiego :)
piotrr1987
30-08-14, 11:28
Ja również mam lpg nowe i zero roznicy benzyna gaz- :) mam instalacje stag i listwe Baraccuda :) śmiga elegancko:)a srednie spalanie to 9-10 litrow:)