Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : części do eg oem czy nowe?

Ruffy
21-06-14, 19:48
mam takie pytanie, szukam szukam i znaleźć nie mogę, chodzi mianowicie o dobrą używkę błotników i zderzaka... ale znaleźć ich jak na lekarstwo, jak jest ok to okazuje się że zaczepy urwane/powyginane i lipa... ostatnio przez myśl przeszło mi kupienie nowych bo są w tych samych pieniądzach czasami nawet taniej... jak myślicie jak bedzie z ich spasowaniem? gdzie i od kogo kupić żeby jakoś kupy się to trzymało ?

Maskunt
21-06-14, 20:09
Lepiej używane oemy, większa szansa, że da się to spasować w miarę.

PlushaQ
21-06-14, 21:37
Wszystkie zamienniki jakie widziałem, to jedno wielkie gówno (chociaż to zależy od zmysłu estetycznego kupującego, jednemu gigantyczne szpary będą przeszkadzały, innemu nie). Kupuj OEM.

reaktor
21-06-14, 23:09
Oem tym bardziej gowno po 20 latach szpachlowane I malowane 5 razy+ korozja

Ruffy
21-06-14, 23:18
no właśnie i teraz jestem w kropce bo tak źle tak nie dobrze...

reaktor
22-06-14, 00:38
Wiele zalezy od tego kto bedzie skadal Ja kupilem ostatnio zderzak z inter carsu na wet koles ktory sprzedawał mowil ze bedzie slabo ale lezy bardzo dobrze . Kiedys mi skladal jakis zlamas to oryginalny zderzak gorzej leżał

siara87
22-06-14, 04:11
X2 ja mam teraz caly przod zlozony na zamiennikach bo szukanie ori bez tony szpachli albo rdzy to katastrofa, pasowanie jest o wiele trudniejsze ale jak jest ktos ogarniety to bedzie wygladalo lepiej niz wiekszosc forumowych perełek.Najwieksza wada jest material z którego wykonane sa zamienniki bez dobrej konserwacji tych blotnikw od tylu, ruda wyjdzie po pierwszej zimie,wiec trzeba sie do tego przyłozyc

reaktor
22-06-14, 05:41
k.Najwieksza wada jest material z którego wykonane sa zamienniki bez dobrej konserwacji tych blotnikw od tylu, ruda wyjdzie po pierwszej zimie,wiec trzeba sie do tego przyłozyc

racja trzeba je dodatkowo zabezpieczyc bo od dołu wyjdzie rdza
u mnie wyszła po 2och sezonach

blow3
22-06-14, 22:48
a w ocynku błotniki nie wystepują w zamienniku ?

reaktor
22-06-14, 22:51
jak wystepuja to pewnie jakiegoś europejskiego producenta w kosmicznej cenie wiec bez sensu

D15Z6
25-06-14, 19:16
niestety zderzaki "nowe" są wykonane z kiepskiej jakości plastiku- bardzo łamliwego w razie ewentualnych "starć" a OEMowe są bardzo elastyczne, mój się nieźle wygiął, ale nie złamał