Zobacz pełną wersję : B18C4 Silnik Chodzi jak Traktor ???
Witam mam taki problem dzisiaj odpaliłem samochód po długim czasie jak stał i dziwnie zaczął chodzi cały silnik się trząsł a dźwięk był jak by to był traktor. Patrzyłem na swiece i jedna była mokra wyczyściłem ją wysuszyłem wszystko ale niestety problem nie zniknął . Macie może jakieś sugestie ??
może nie pali na wszystkie gary. sprawdź przewody wn / kopułkę / cewkę etc.
od tego zacznij
własnie nie pali :( jedna swieca była mokra wysuszyłem ją ale dalej tak chodzi czy to moze byc uszczelka ?
piotreek23
19-06-14, 13:20
Daje ta świeca iskrę? Jak nie to trzeba szukać przyczyny. Może być świeca,przewód,aparta zapłonowy,cewka zapłonowa?
dzisiaj wymieniłem wszystkie świece i uszczelkę spod bloku ( już przeciekała ) i wyczyściłem palec i kopułkę. Kopułka trochę już zjechana. Odpaliłem i chodził elegancko pojechałem się wiec przejechać ale przy mocniejszym wciśnięciu pedała gazu coś go przerywało czy to może być kopułka ( iskra nie nadąża przeskakiwać ) czy może widzicie jakiś inny problem ?
skolopendra
22-06-14, 11:47
czy to może być kopułka
jak wyczyszczona i styki są nie przeżarte to nie .pomierz rezystancje kabli w/n
ja miałem podobnie napierdzielał silnik jak ursus ;/ ale u mnie to pękło koło pasowe... możesz tez sprawdzić nie zaszkodzi.