PDA

Zobacz pełną wersję : B18C4 Silnik Chodzi jak Traktor ???

Kamil2906
18-06-14, 21:31
Witam mam taki problem dzisiaj odpaliłem samochód po długim czasie jak stał i dziwnie zaczął chodzi cały silnik się trząsł a dźwięk był jak by to był traktor. Patrzyłem na swiece i jedna była mokra wyczyściłem ją wysuszyłem wszystko ale niestety problem nie zniknął . Macie może jakieś sugestie ??

endriu286
18-06-14, 23:26
Witam mam taki problem dzisiaj odpaliłem samochód po długim czasie jak stał i dziwnie zaczął chodzi cały silnik się trząsł a dźwięk był jak by to był traktor. Patrzyłem na swiece i jedna była mokra wyczyściłem ją wysuszyłem wszystko ale niestety problem nie zniknął . Macie może jakieś sugestie ??

siemka Pali na wszystkie cylindry ,może świeca ma Przebicie , a jak długo stał

Karpiczek
19-06-14, 01:05
Nagraj ten dzwiek

Ralfi
19-06-14, 01:25
zamien swiece miejscami i bedziesz wiedzial czy przypadkiem swieca nei zdechla

Kamil2906
19-06-14, 10:49
no stał tak przez jakies 6 miesięcy . Tz był odpalany i chodził na jałowym i wszystko było git. A jak teraz po odmalowaniu i załozeniu gwinta pojechałem sie przejechac to zaczeło sie cos piep.... .

Postaram sie dzisiaj nagrac ten dzwięk

Ralfi
19-06-14, 16:26
Ale co tu da nagrywanie. No zapłon wypada i po tym Ci tylko stwierdzimy, że tak, chodzi na 3 cylindry. Musisz posprawdzac wszystko. Pozamieniaj miejscami swiece i zobacz czy problem wedruje ze swiecą. Jesli nie, to może masz wodę w kopułce aparatu zapłonowego. Wiele może byc powodow, podstawa to sprawdzić podstawy :D

motomaniak1988
20-06-14, 00:22
Swiece->przewody->kopulka->palec

juz wiesz co masz sprawdzic :) ??

Kamil2906
21-06-14, 16:21
dzisiaj wymieniłem wszystkie świece i uszczelkę spod bloku ( już przeciekała ) i wyczyściłem palec i kopułkę. Kopułka trochę już zjechana. Odpaliłem i chodził elegancko pojechałem się wiec przejechać ale przy mocniejszym wciśnięciu pedała gazu coś go przerywało czy to może być kopułka ( iskra nie nadąża przeskakiwać ) czy może widzicie jakiś inny problem ?

Ralfi
22-06-14, 00:10
Jak juz to moze miec kopulka jakies przebicie i stad slabsza iskra. Ewentualnie jeszcze moga byc przewody zaplonowe. Przewody sprawdzisz spryskując je wodą z jakiejs butelki z atomizerem. Jak zacznie przeskakiwac po nich iskra jak beda mokre to sa do wywalenia. Jak nie to mozesz zaczac od kopulki.

Kamil2906
22-06-14, 10:30
kable wydają sie byc dobre jak je spr tz. nie pryskałem ich. Jutro jeszcze je dokładnie spr. i jak cos tak ja mówisz zacznę od kopułki. Pozdrawiam :)