Zobacz pełną wersję : B18C4 Silnik Chodzi jak Traktor ???
Witam mam taki problem dzisiaj odpaliłem samochód po długim czasie jak stał i dziwnie zaczął chodzi cały silnik się trząsł a dźwięk był jak by to był traktor. Patrzyłem na swiece i jedna była mokra wyczyściłem ją wysuszyłem wszystko ale niestety problem nie zniknął . Macie może jakieś sugestie ??
Witam mam taki problem dzisiaj odpaliłem samochód po długim czasie jak stał i dziwnie zaczął chodzi cały silnik się trząsł a dźwięk był jak by to był traktor. Patrzyłem na swiece i jedna była mokra wyczyściłem ją wysuszyłem wszystko ale niestety problem nie zniknął . Macie może jakieś sugestie ??
siemka Pali na wszystkie cylindry ,może świeca ma Przebicie , a jak długo stał
zamien swiece miejscami i bedziesz wiedzial czy przypadkiem swieca nei zdechla
no stał tak przez jakies 6 miesięcy . Tz był odpalany i chodził na jałowym i wszystko było git. A jak teraz po odmalowaniu i załozeniu gwinta pojechałem sie przejechac to zaczeło sie cos piep.... .
Postaram sie dzisiaj nagrac ten dzwięk
Ale co tu da nagrywanie. No zapłon wypada i po tym Ci tylko stwierdzimy, że tak, chodzi na 3 cylindry. Musisz posprawdzac wszystko. Pozamieniaj miejscami swiece i zobacz czy problem wedruje ze swiecą. Jesli nie, to może masz wodę w kopułce aparatu zapłonowego. Wiele może byc powodow, podstawa to sprawdzić podstawy :D
motomaniak1988
20-06-14, 00:22
Swiece->przewody->kopulka->palec
juz wiesz co masz sprawdzic :) ??
dzisiaj wymieniłem wszystkie świece i uszczelkę spod bloku ( już przeciekała ) i wyczyściłem palec i kopułkę. Kopułka trochę już zjechana. Odpaliłem i chodził elegancko pojechałem się wiec przejechać ale przy mocniejszym wciśnięciu pedała gazu coś go przerywało czy to może być kopułka ( iskra nie nadąża przeskakiwać ) czy może widzicie jakiś inny problem ?
Jak juz to moze miec kopulka jakies przebicie i stad slabsza iskra. Ewentualnie jeszcze moga byc przewody zaplonowe. Przewody sprawdzisz spryskując je wodą z jakiejs butelki z atomizerem. Jak zacznie przeskakiwac po nich iskra jak beda mokre to sa do wywalenia. Jak nie to mozesz zaczac od kopulki.
kable wydają sie byc dobre jak je spr tz. nie pryskałem ich. Jutro jeszcze je dokładnie spr. i jak cos tak ja mówisz zacznę od kopułki. Pozdrawiam :)