PDA

Zobacz pełną wersję : Lusterka - rozbiórka

Dice
26-09-05, 18:33
Witam! Mam do Was pytanko! Chcę zrobić swoje własne migacze w lusterkach przy mojej Hondzie (bo ukradli mi te z błotników, więc jest powód ;-) ). Niestety nic nigdy nie idzie łatwo. Jak wyciągnąć wkład z lusterek? Mam na myśli lustko + plastykową ramkę-oprawkę. Mam Hondę Civic z 1992 (EG), a lusterka są regulowane elektrycznie. HELP!

Z góry dzięki!

siemaR
26-09-05, 19:32
jedna śrubka od dołu lusterka i wyjmiesz cały wkład - silniczek z plastikiem. Jak już będziesz miał wyjęte i chcesz oddzielić sama oprawę lusterka od silniczka to wyjmujesz taki bolczyk i masz rozebrane.

Dice
26-09-05, 19:37
Obawialem sie tej odpowiedzi, bo ta srube mam rozpiep... :-( ... Jest nie do odkrecenia :-(. Wielkie dzieki!

siemaR
26-09-05, 19:42
to ją rozwierć, tylko nie przewierć lusterka na wylot :P Nawet nie musisz jej wiercić całej, wiertełko 6 albo 8 mm i wystarczy że rozwiercisz łeb śruby do początku gwintu i wyjmiesz wkład.

Dice
26-09-05, 21:11
No a jak go potem włoże i przykręce?? :-) ... Taki plan mialem, ale gwint śruby zostanie w środku i nowej nie wkręce :sad:

bency
27-09-05, 07:45
jak nie da rady wykręcić to se przegwintujesz pod większą śrubkę .. ja tak zrobiłem .. miałem dokładnie taki sam problem z jednym z lusterek .. śrubka zardzwiała..
pzdr / Bency

Dice
27-09-05, 08:24
Wielkie dzięki Panowie za pomoc... Respect :D .