Zobacz pełną wersję : Dawca części 1.4 dla 1.5 V-tec -- co zostawić sobie
Witam,
Jestem w posiadaniu 1.5 V-tec.
Panowie co z tego samochodu mogę przeznaczyć na przyszłe ewentualne części do mojego V-teca z tej 1.4
mam na uwadze głównie czujniki abs, przepustnica, krokowiec, pompy, wentylator, bak z pompą, co jeszcze mi posłuży
czy wymontowywał ktoś kompletny układ immo?
Z jakiego 1.4?
Do jakiego 1.5?
Pisze się vtec, bez myślnika. Wiem, że "v-tec" brzmi bardziej profi.
Panowie co z tego samochodu mogę przeznaczyć na przyszłe ewentualne części do mojego V-teca z tej 1.4
Dla mnie bez sensu pytanie. Zostawić możesz wszystko i nic. Co z tego że zostawisz np ABS jak np do końca użytkowania twojej Hondy ów czujnik ci nie padnie, podobnie wentylator itd.
Gniją ci drzwi - zostaw drzwi. Masz kiepskie uszczelki - zostaw uszczelki, masz dobre, nie zostawiaj.
Masz miejsce, lubisz "chomikować", to rozbierz to 1.4 na części pierwsze, pozbądź się budy - resztę sobie zostaw.
A jak nie, powymieniaj to co tamto 1.4 ma lepsze od twojego 1.5 (lub jest w lepszym stanie), resztę rozsprzedaj. Po co trzymać.
Mikefoto z czujnikami różnie, kosztują słono nie zajmują miejsca. Obudowy wentylatorów w hondach lubią gnić.
Jednakże analizując problemy hond na forum wiem co pozostawić.
Reperaturki progów wytnij i nadkoli ; DDD
Mikefoto z czujnikami różnie, kosztują słono nie zajmują miejsca.
Ok, powiedzmy sprzedasz za xx zł. Przyjmijmy że padnie ci ten czujnik - kupisz za yy zł. Zatem xx-yy=zz. ZZ to twoja strata/zysk.
Sprzedasz za XX zł, nie padnie ci - masz XX zł zysku.
Nie sprzedasz, zostawisz, nie padnie - masz xx zł straty.
Łapiesz o co mi chodzi ? Zostawisz coś co ci jest aktualnie niepotrzebne i nawet nie wiadomo czy wogóle będzie. Idąc takim tokiem myślenia - zostaw to 1.4 w całości, bo a nóż się coś przyda. Ale zrobisz jak uważasz :)