Zobacz pełną wersję : Pomocy, Sprzegło
Siema, mam problem ze swoją MB2 1.4 IS....mianowicie ok. tygodnia temu poddała się pompa sprzęgła, została wymieniona i wszystko chodziło jak marzenie. Wczoraj po dłuższej jeździe w korkach po nagrzaniu się silnika sprzęgło zaczęło się ŚLIZGAĆ(takie odczucie, ale jak zobaczyłem w jakim stanie jest to już zgłupiałem) i bardzo wysoko brać ;/. Został sprawdzony cały układ hydrauliczny i wszystko jest OK. Po ustaleniu tego stwierdziliśmy z kolegą mechanikiem, że zwalamy skrzynie i oglądamy sprzęgło i tu niespodzianka...sprzęgło jest jak nowe(tym bardziej ze 2 lata temu było wymieniane), pomóżcie mi mówiąc czemu takie objawy ukazują się dopiero jak silnik się nagrzeje.
Z góry DZIĘKI !
A układ odpowietrzony i płyn zalany jak trzeba?
Pedał wyregulowany wg. manuala?
Nowa pompa to i regulacja pedału na gwincie - co i jak. Manual Honda (5D albo Aero)
A układ odpowietrzony i płyn zalany jak trzeba?
Pedał wyregulowany wg. manuala?
Nowa pompa to i regulacja pedału na gwincie - co i jak. Manual Honda (5D albo Aero)
Jak najbardziej, odpowietrzony i zalany, bo inaczej bym nie ruszyl :). Manual od 5D mam, tylko nic tam nie mogę znaleźć na temat tej regulacji, jak mógłbym Cie prosić to przybliż mi jak to się robi, albo podaj strony z manuala.
zbigniewnekla
18-06-14, 06:09
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?206956-Honda-nie-przyspiesza-(
identyczny problem
podreguluj śrubami przy pedale, tak żeby brało niżej, ja to to robiłem na wyczucie, potem sprawdziłem głębokościomierzem suwmiarkowym i wszystko się zgadzało, str. 447 w manualu
U mnie też brało wysoko, podregulowałem przy pedale i jest lepiej, choć wiem że moje sprzęgło w dobrym stanie raczej nie jest ;)
Zaraz dam Ci numer stronki, a jak będziesz miał inny to dam Ci zrzut.
Aero - rozdział (strona 12-4)
Ogólnie to dobrze wyregulowane bierze wysoko, także bym nie przesadzał z tymi regulacjami.
Dzięki za wszystkie rady ;) po ponownym złożeniu, do tej pory nic się nie dzieje :P nie wiem co było, może magia...każda porada się przydała i była wzięta pod uwagę. 8-)