Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Problem - sprzęgło

slackmaster
30-05-08, 23:42
Witam problem w mojej hani jest nastepujacy skrzypi mi pedal sprzegła po naci¶nięciu zauwazylem tez drobne wyciek przy pompce sprzegłowej od strony pedału sprzegła czy to moze byc przyczyna tego skrzypienia , jesli tak to czy wystarczu załozyc zestaw naprawczy pompki czy wymienic cala pompke z góry dzieki za odpowiedz

qba1983
31-05-08, 01:49
oczywiscie szukales i nie znalazles... :bicie:

jesli masz wyciek to go napraw zestawem naprawczym.
skrzypi na polaczeniu tego "silownika" z lapa wchodzaca w obudowe skrzyni.(czyli pod ta gumowa oslana) odkrec ten "silownik" od bloku silnika wyczysc papierem sciernym koncowke i nasmaruj gdzie trzeba.

BolzZ
31-05-08, 13:45
No o smarowaniu i czyszczeniu bylo sporo ;) Ja mam natomiast takie sobie glupie glupie pytanie- dzis wlasciwie pierwszy raz od kilku tysiecy kilometrow, ktore zrobilem moim cifem, wsiadlem do cordoby, i dopiero w tym momencie zauwazylem jak leciutko chodza w niej pedaly... Zwlaszcza sprzeglo (w pierwszej chwili w ogole mialem problem z wyczuciem ze puszczam pedał, my¶lalem ze został przy podłodze :D ) - czy to, ze w mojej hondzie sprzeglo dziala tak ciezko, to moze byc kwestia jakiejs regulacji, przesmarowania ktorychs elementow, czy w tak wiekowym aucie (165kkm, 11lat eksploatacji) po prostu tak jest?
W codziennych w sumie prawie póltoragodzinnych dojazdach w korkach przydaloby sie troche latwiejsze operowanie sprzeglem ;)

qba1983
31-05-08, 14:28
napewno da sie cos z tym zrobic... wiem ze po wymianie sprzegla tez mialem takie odczucie...
nie wiem czy mechanik cxos smarowal, ale efekt jest.

Konrad84
31-05-08, 14:48
nasmaruj smarem grafitowym t± łapę o którek mówił Kuba. Był opisywany tem problem, nawet ze zdjęciami.