Zobacz pełną wersję : Malowanie zderzaka i nazwa części.
Czeka mnie wymiana zderzaka, bo stary dostał strzała, ma dziure, jakoś stracił geometrię - krzywus po prostu.
I teraz pytanie - czy do malowania szukać zderzaka w kolorze srebrnym czy dla lakiernika jest obojętne, że będzie to np. kolor rudy albo pirates black?
I jak się nazywa ta piramida na końcu podłużnicy od strefy zgniotu? ; )
Chodzi o zderzak tylni?
Piramida przykręcana na końcu podłużnicy z tyłu to po prostu strefa zgniotu.
Tak tył właśnie. Mało tych srebrnych dużo ciemnych kolorów, ale boje się, że może coś nie grać i w wersji finalnej i blacharzowi.
srebrny kolor nie wybacza błędów :)
Otóż to. Dlatego nie wiem czy nie warto poszukać w kolor :s
Kurcze już z pół roku szukam. Jeden od forumowicza - no nawet ładny z 1.8, ale z dużym obtarciem także do malowania, drugi od jakiegoś dziada z allegro co napisał, że stan idealny perfect lovely, a jak spytałem jak stan, to napadł wręcz na mnie, że na furze po demontażu leży i idealny chce po tylu latach (mój przed dzwonem był akceptowalny), a dodam, że 260 zł wołał za niego. Po drugie malować i tak trzeba auto bo błotnik tył do prostowania na ramie + cieniowanie drzwi. Też się panowie tego boje, ale coż zobaczymy pożyjemy - teraz jest wielka szpara z tyłu, ściśniete drzwi ; ) No byli pewni swego - pokazywali jakieś złote volvo metallic, ponoć też kolor trudny i było ok.
Jakbyście kiedyś znaleźli lub mieli namiar na kogoś kto ma ładny srebrny to chętnie przyjmę na PW ; P
Ale jak już malować to poprzedni kolor ma znaczenie?
Ale jak już malować to poprzedni kolor ma znaczenie?
Lakiernikiem nie jestem, ale po mojemu, to to nie jest farba do ścian. Nie ma znaczenia.
Zresztą. Podjadę do niego, zapytam ; P Oby tylko nie malował jak w kup i zrób. Zderzak w srebro z listwami i listwy jakimś barankiem ; D
Srebrny to jest taki kolor, że wystarczy mały spadek ciśnienia w pistolecie i będzie to widać. Najlepiej zostawić klapkę na cały dzień w mieszalni niech mierzą lakier pod każdym kątem światła :)
drugi zderzak pewnie trzeba bedzie zapodkladowac wiec kolor bez znaczenia,a skoro masz jeszcze malowac tyl to nawet jakby byl niby w kolorze to lakiernik by go domalowal zeby sie nie róznil bo srebrny to wredny kolor do dobrania
No niestety wiem. Znam nawet przyczyny kameleona z super dobranym lakierem, bo miałem okazję wypytać mistrza lakierni zautomatyzowanej. No, ale niestety nie mam wyjścia. Malowany będzie tylko błotnik, bo klapa nieruszona ; )
poszukaj na allegro tego zderzaka po kodzie lakieru kolego
Camellia Racing
22-07-14, 08:43
Nie znajdzie.
Jak kupiłem auto to miało "zabezpieczony" dolny róg drzwi - pewnie przy otwieraniu jakiś krawężnik zaliczyły ale niestety żeby to naprawić trzeba wyciąć bo ruda jest zbyt zaawansowana na tym rogu. Także zakupiłem drugie drzwi z MB6 które miało dokładnie ten sam kod lakieru i wiecie co? Są i tak kuźwa ciemniejsze więc do lakierowania....