Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Malowanie zderzaka i nazwa części.

Poll
16-06-14, 20:50
Czeka mnie wymiana zderzaka, bo stary dostał strzała, ma dziure, jakoś stracił geometrię - krzywus po prostu.
I teraz pytanie - czy do malowania szukać zderzaka w kolorze srebrnym czy dla lakiernika jest obojętne, że będzie to np. kolor rudy albo pirates black?

I jak się nazywa ta piramida na końcu podłużnicy od strefy zgniotu? ; )

MM63
16-06-14, 21:21
Chodzi o zderzak tylni?
Piramida przykręcana na końcu podłużnicy z tyłu to po prostu strefa zgniotu.

Poll
16-06-14, 21:36
Tak tył właśnie. Mało tych srebrnych dużo ciemnych kolorów, ale boje się, że może coś nie grać i w wersji finalnej i blacharzowi.

Guscioren
16-06-14, 21:42
srebrny kolor nie wybacza błędów :)

MM63
16-06-14, 21:47
Otóż to. Dlatego nie wiem czy nie warto poszukać w kolor :s

Poll
16-06-14, 22:01
Kurcze już z pół roku szukam. Jeden od forumowicza - no nawet ładny z 1.8, ale z dużym obtarciem także do malowania, drugi od jakiegoś dziada z allegro co napisał, że stan idealny perfect lovely, a jak spytałem jak stan, to napadł wręcz na mnie, że na furze po demontażu leży i idealny chce po tylu latach (mój przed dzwonem był akceptowalny), a dodam, że 260 zł wołał za niego. Po drugie malować i tak trzeba auto bo błotnik tył do prostowania na ramie + cieniowanie drzwi. Też się panowie tego boje, ale coż zobaczymy pożyjemy - teraz jest wielka szpara z tyłu, ściśniete drzwi ; ) No byli pewni swego - pokazywali jakieś złote volvo metallic, ponoć też kolor trudny i było ok.

Jakbyście kiedyś znaleźli lub mieli namiar na kogoś kto ma ładny srebrny to chętnie przyjmę na PW ; P

Ale jak już malować to poprzedni kolor ma znaczenie?

MM63
16-06-14, 22:05
Ale jak już malować to poprzedni kolor ma znaczenie?

Lakiernikiem nie jestem, ale po mojemu, to to nie jest farba do ścian. Nie ma znaczenia.

Poll
16-06-14, 22:08
Zresztą. Podjadę do niego, zapytam ; P Oby tylko nie malował jak w kup i zrób. Zderzak w srebro z listwami i listwy jakimś barankiem ; D

Guscioren
16-06-14, 22:52
Srebrny to jest taki kolor, że wystarczy mały spadek ciśnienia w pistolecie i będzie to widać. Najlepiej zostawić klapkę na cały dzień w mieszalni niech mierzą lakier pod każdym kątem światła :)

siara87
17-06-14, 02:43
drugi zderzak pewnie trzeba bedzie zapodkladowac wiec kolor bez znaczenia,a skoro masz jeszcze malowac tyl to nawet jakby byl niby w kolorze to lakiernik by go domalowal zeby sie nie róznil bo srebrny to wredny kolor do dobrania

Poll
17-06-14, 13:52
No niestety wiem. Znam nawet przyczyny kameleona z super dobranym lakierem, bo miałem okazję wypytać mistrza lakierni zautomatyzowanej. No, ale niestety nie mam wyjścia. Malowany będzie tylko błotnik, bo klapa nieruszona ; )

maniek900
18-07-14, 23:09
poszukaj na allegro tego zderzaka po kodzie lakieru kolego

Camellia Racing
22-07-14, 08:43
Nie znajdzie.
Jak kupiłem auto to miało "zabezpieczony" dolny róg drzwi - pewnie przy otwieraniu jakiś krawężnik zaliczyły ale niestety żeby to naprawić trzeba wyciąć bo ruda jest zbyt zaawansowana na tym rogu. Także zakupiłem drugie drzwi z MB6 które miało dokładnie ten sam kod lakieru i wiecie co? Są i tak kuźwa ciemniejsze więc do lakierowania....