Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podgrzewane siedzenia,

klak
16-06-14, 14:05
Witam,

Tak jak w temacie mam pytanie odnosnie podgrzewanych siedzen w Civic 06-11. Znalazem kilka postow na ten temat I wystawilem zapytanie, ale niestety bez odzewu dlatego tez umieszczam go jako nowy temat.
Przymierzam sie do zmiany foteli w moim Civic ze standardowych na skorzane. Czy ktos z was ma porownanie co do komfortu siedzenia w fotelach skorzanych i standardowych, ktore sa niesamowicie niewygodne?
Druga sprawa jest odnosnie podlaczenia ogrzewania. Czy jest to trudna operacja I mozliwa do zrobienia w domowych warunkach czy trzeba wzywac specjaliste. Czy ma ktos moze jakies linki do zdjec lub filmikow z takie operacji?
Dla informacji dodam ,ze moja Civic to EX versja I z tego co widzialem jest skrzynce bezpiecznikow wcisniety juz bezpiecznik w pozycji 5.

Dzieki za wszelkie informacje.

Jacek65
17-06-14, 11:30
Skoro nie miałeś odzewu to po co powielasz jeszcze raz ten temat?Widocznie nikt nic nie ma jak dotąd do powiedzenia w tej sprawie.A co do komfortu siedzeń to jest to indywidualne odczucie.Każdemu inaczej może być wygodnie.Więc porada tu nie ma sensu.Jak kiedyś pisałem,może nawet u ciebie, że wolę welurowe.:)

grz3hoo
17-06-14, 11:54
standardowych, ktore sa niesamowicie niewygodne Coś w tym jest, mi też się siedziało trochę niekomfortowo. Boczki siedziska jakos tak jakby mnie uwierały.
Zleciłem uszycie pokrowców na miarę, z porządnego dość "mięsistego" materiału, i nie wiem na czym to polega, ale jest zdecydowana poprawa. Chyba po prostu zmienił się profil siedzenia.

Czy ktos z was ma porownanie co do komfortu siedzenia w fotelach skorzanych i standardowych, Pewnie jest podobnie jak w warunkach domowych, mam kanapę skórzaną i jak dla mnie OK, znam opinie innych którzy twierdzą że paskudnie się siedzi na skórze. Co kto lubi.
Co do przekładki elektryki to ci nie pomogę.

klak
17-06-14, 18:09
Dzieki za opinie.
Ogolnie rzecz biorac siedzenia, ktore mam w tej chwili sa cholernie niewygodne i po okolo dwoch godzinach jazdy ma bule kregoslupa przez kilka dni. Raczej to nie problemy ze zdrowiem poniewaz do tej pory jezdzac Accordem czy Mazda 3 nie odczowalem takiej katorgi.
To jest glowny powod dla zmiany tych foteli dlatego kwestie estetyczne pozostawiam z boku i ciekawi mnie czy z uwagi na ta skore i podgrewanie wyprofilowali te siedzenia lepiej i bardziej komfortowo.
Co do goracych siedzen w upale to w czarnym samochodzie rzeczywiscie moze byc problem i bez dodatkowych wspomagaczy ciezko bedzie posadzic tylek natomiast zimne to juz mozna podgrzac przez wbudowana opcje grzania.
A czy ktos moze wie czy honda zmienila budowe siedzen po lifcie 2009? Moze w odniesieniu do narzekan klientow cos tam udoskonalili. Znajdzie sie ktos zorjentowany w tym temacie?