Zobacz pełną wersję : swap hamulców, jaki rozstaw śrub
robię swap hamulców mam hamulce przód 240 i tył bębny, i chcę założyć przód 282 i tył 262 i pytanie czy zostac przy rozstawie kół na 4x100 czy zrbic na 5x114 . jak z dostępnością części do tych parametrów rozstawów kół, tarcze, koła. Z jakich modeli brać części i co.
Kazik_h9w3
14-06-14, 13:16
4x100 dużo felg , gorzej z tarczami na przód , 5x114 nie śledziłem dostępności więc tu się nie wypowiem - zawsze można wejść na allegro i sprawdzić , masz jeszcze możliwość 4 x 114,3 i tu jeżeli chodzi o części jest tego sporo z rynku wtórnego co do felg to oprócz oemowych za dużego wyboru to nie ma - sam długo szukałem czegoś ciekawego i nie jest do końca tak jak bym chciał ale więcej masz napisane w temacie poniżej
ale chyba 5x114 jeszcze więcej co ? bo chcę robic swap i nie wiem jaka opcja bedzie najlepsza , z jakich aut części co poszczególne potrzebne odzienie, taka niby liste by wiedzieć co i jak
Kazik_h9w3
14-06-14, 14:44
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?8735-swap-hamulc%F3w w ciemno stawiam że wszystkie odpowiedzi będą w tym temacie
motomaniak1988
20-06-14, 00:15
najprosciej to chyba kupic zwrotnice pod 262 do tego zaciscki z pralki badz legenda pod 282 tarcze z MG, tyl kupic wachacze z piasta pot rarcze 239 i kupic na to kpl zaciskow jarzm z EP i masz zachowany rozstaw 4x100 282/260 wgl mnie to juz dobry zestaw hamulca sam na takim jezdze i naprawde robi robote :)
pozatym masz duzo felg do wybpru z rozstawem 4x100 wiec ja bym sie w inne rozstawy nie bawil :) takie moje zdanie bynajmniej
Tylko przy 282 14" jest do skreślenia i minimum to 15"?
5x114,3 wyjdzie najdrożej ale najbardziej "męsko". Musisz się zaopatrzyć w swap hebli z ITR. Ja ten rozstaw założyłem w większości dla felg, u mnie w temacie możesz zobaczyć jak to wygląda.
Zalezy co rozumiesz pod pojeciem najbardziej "mesko" ;)
Nie bardzo rozumiem, czym zestaw z ITRa 282/260 z rozstawem 5x114.3 przewyzsza w hamowaniu zestaw 282/260 zlozony na 4x100 :)
jednak będę robić swap przy rozstawie kół 4x100 dobrze mi to też wyjdzie, alufelgi jest na tyle wyboru, gorzej z tarczami, ale na przód daję tarczę brembo, dobrze by było gdyby była nawiercana i nacinana, albo tylko któreś z tych, będzie dobrze wyglądać, i na tył podobnie by była jakas taka sama 260. Moze cos znajdę dobrego, a klocki Ferodo. Przewody hamulcowe w stalowym oplocie ;)
Nie ma tarcz brembo do mg zr :-)
Tapatalknięte z mojego Super Z
W hamowaniu w niczym. W możliwości założenia najladniejszej, moim zdaniem, felgi do VI - 16' z ITR, już przewyższa :)
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Walory estetyczne to tylko i wylacznie kwestia gustu i nie mozna absolutnie powiedziec, ze hebel z ITR 5x114.3 jest najbardziej meski bo mozna zalozyc takie czy inne kolo, jest masa bardzo ladnych felg pod 4x100, ktore moim zdaniem niczym nie ustepuja 16" z ITR a wrecz je przewyzszaja ;)
Hamowanie 282/260 5x114.3 i 4x100 jest takie samo, wiec oba heble sa rownie meskie :)
Jak to nie ma ? na allegro była jakaś z brembo. Jak nie ma to trudno, alezy mi na tym by tarcza była nawiercana lub nacinana ;) kozacko wygląda na dobrym kole i glebie jak dla mnie
I jestes pewien ze bylo to 282x25 4x100 dedykowane do MG ZR160 a nie 262x21 do zwyklego 1.4 ? :D pokaz aukcje :)
Handluje tymi tarczami to wiem co jest dostepne ;) uwierz, ze jesli mowie, ze do MG ZR160 nie ma tarcz Brembo to nie ma :)
Sprawdziłem jeszcze raz i jednak się okazało że to było 262 ;p to nic, zwracam honor. powiedz mi jakie tarcze będą dobre i gdzie szukać ;) EBC albo NIKODA ?
EBC 282 sa mega drogie a Mikody 282 nie ma :)
Gdzie szukac, odpowiedzialem w poprzednim poscie, zapraszam chociazby na PW ;)