PDA

Zobacz pełną wersję : Bardzo płytkie rysy na lakierze

Genax
12-06-14, 21:11
Mam do was pytanie. Ostatnio kupiłem sobie gąbkę i szampon z woskiem po czym pojechałem na myjkę i pierw dokładnie spłukałem auto, a po tym zacząłem myć gąbką samochód. Po wyschnięciu zauważyłem, że na aucie są bardzo płytkie rysy i mało co widoczne lecz dla mnie widoczne. Czy polerka usunie te rysy? Nie mam pojęcia skąd wzięły się te zarysowania bo auto było czyste w 100%, a gąbka dopiero co wyciągnięta z opakowania. Podejrzewam, że woda, która leci na tej stacji musi być czymś zabrudzona bo to jest po prostu niemożliwe.

Czy takie coś w ogóle pomaga czy to pieniądze wyrzucone w błoto?

http://allegro.pl/carplan-super-nowosc-na-rysy-i-zadrapania-gratis-i4240535298.html

Zapytam również o pastę do wypolerowania lamp. Czy ta zda egzamin?

http://allegro.pl/hit-pasta-polerska-do-plastiku-polerowanie-lamp-i4299612326.html

Wiciu949
12-06-14, 21:36
Na delikatne rysy, pasta koloryzujaca mysle, ze pomoze. Bardziej ich nie usunie, a zakryje. Chyba, ze uzyjesz do tego polerki. Z kolei ten preparat do lamp, nie wiem co to i slysze o tym pierwszy raz. Koledze polerowalismy lampy zwykla pasta i wyszlo bardzo dobrze ;) lecz mozesz ta paste sprawdzic, bo duze pieniadze to to nie sa ;d

MasterShine
12-06-14, 21:43
jak te pasty Ci pomoga to mi kaktus na ręce wyrośnie :P Jeżeli masz klosze plastykowe to sa do tego specjalne produkty firmy Mothers lub Meguiar's ,które zabezpieczają klosz przed ponownym szybkim matowieniem. gąbką auta nie myjemy chyba że to specjalna profi w co wątpie:) DO mycia kup sobie rękawice choćby z fibry w markiecie

Co do rys jeśli chcesz pobawić się recznie to UC Megsa lub Scholl S17+ i do tego tri pad. Polerką można wiele usunąć ale to kosztuje.

Ludzie kupują badziewa a potem płaczą że wydali i nic im nie pomogło, dobry produkt swoje kosztuje ale za to przynosi efekt.

Wszelkie pasty koloryzujące są na kilka myć i ich niema, fajnie by tak było kupując produkty za parę złoty i robił bym auta klientom a oni zadowoleni by byli :)

Genax
12-06-14, 22:00
Zmieniłem myjkę teraz na taką, która posiada szczotę z której leci szampon i nie ma po tym żadnych rys, a gąbka poleciała do śmieci. Więc polerka auta powinna usunąć/zakryć te rysy tak?

MasterShine
12-06-14, 22:04
to jeszcze lepiej zrobiłeś :) ktoś myje koła całe z syfu a ty tym myjesz lakier :P Tylko ręczne mycie na dwa wiadra, do tego dobry szampon np z shiny garage do tego rękawica i mykasz na myjkę sobie auto myjesz,spłukujesz i masz czyste a co ważne z bezpiecznym myciem kolego.
Jeśli rysy nie są głębokie możesz pobawić się w ręczne ich usunięcie oraz odmłodzenie ogólnie całego lakieru środkami które Ci wyżej napisałem

iljash
14-06-14, 01:01
Zmieniłem myjkę teraz na taką, która posiada szczotę z której leci szampon i nie ma po tym żadnych rys, a gąbka poleciała do śmieci. Więc polerka auta powinna usunąć/zakryć te rysy tak?

nie wierze, ze nie ma zadnych rys, poprostu nie uwierze, napewno nie na Hondzie. Moze nie ma takich widocznych bialych rys, ale robisz mnostwo mikro rysek i swirli niszczac lakier.

Tak jak kolega pisze, kup aplikator tricolor + meguiars ultimate compound i recznie powinienes na hondowskim lakierze sporo zdzialac. Jesli sa to plytkie rysy ( paznokiec nie przeskakuje jak przejezdzasz po lakierze, to bez problemu zdejmiesz polerujac , ale jesli nie masz maszyny recznie tez mozesz tak jak rozpisalismy )

endriu21
14-06-14, 23:39
pytanie takie przy okazji, czy tym UC Megsa i padem tricolor nie na robi się hologramów na czarnym lakierze?

MasterShine
15-06-14, 16:05
endriu jeśli masz tak duże obroty w ręce że dasz rade zrobić fajne hologramy to super :D żartuje oczywiście. Hologramy powstają gdy maszyną pracujesz np.od obrotów albo jak krawędzią pada twardego mykasz po lakierze a nie całą jego powierzchnią. Ręcznie to raczej ciężko narobić hologramów robiąc UC, są pasty które praca ręczną narobią bałaganu na lakierze.