Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : HONDA CIVIC 2002r 1.7 CDTI - PROSZĘ O POMOC !!!! :(

cinek-27
11-06-14, 08:58
Pokazuje błąd P 1248 - samochód traci moc i przy około 1400 obrotów przechodzi w tryb awaryjny.Po krótkim czasie zaczyna jechać dalej ale raz jest to 200 metrów a innym razem muszę przejechać parę kilometrów żeby "zaskoczyło".
Męczę się już z tym ponad rok i w mojej mieścinie żaden mechanik nie potrafi mi pomóc !!!
Wymieniłem czujnik pedału gazu,przepływomierz tak jak mi sugerowali mechanicy ale to wszystko na nic niestety
Co to może być ????? proszę pomóżcie jeżeli ktoś miał taki problem albo jest w stanie coś podpowiedzieć ?????

siwyp
11-06-14, 09:24
Jakieś błędy ECU? Tak to trochę wróżenie z fusów :P

cinek-27
11-06-14, 09:51
Jakieś błędy ECU? Tak to trochę wróżenie z fusów :P

Przepraszam ale nie wiem co to są błędy ECU niestety :(

siwyp
11-06-14, 10:08
Podepnij samochód pod komputer zakupując kabel do niego/odwiedzając jakiegoś mechanika. Skąd jesteś?

cinek-27
11-06-14, 10:30
z Sanoka

siwyp
11-06-14, 11:23
Uu, to nie pomogę, jedź na diagnostykę komputerową i coś więcej Ci powiedzą.

cinek-27
11-06-14, 11:32
Grześ wszyscy mi mówią że to czujnik pedału gazu a ja już wymieniłem ich chyba 3 lub 4 inny zasugerował przepływomierz który też wymieniłem a pozostali mnie odsyłają bo nie mają pojęcia co to takiego.Honda w Rzeszowie odsyła mnie do Bosha więc dlatego tutaj proszę o pomoc.Jedyne co mogę Ci jeszcze powiedzieć to że zimą ten problem występuje dużo rzadzej więc nie wiem co robić !!!!

siwyp
11-06-14, 23:56
Grześ wszyscy mi mówią że to czujnik pedału gazu a ja już wymieniłem ich chyba 3 lub 4 inny zasugerował przepływomierz który też wymieniłem a pozostali mnie odsyłają bo nie mają pojęcia co to takiego.Honda w Rzeszowie odsyła mnie do Bosha więc dlatego tutaj proszę o pomoc.Jedyne co mogę Ci jeszcze powiedzieć to że zimą ten problem występuje dużo rzadzej więc nie wiem co robić !!!!

Faktycznie przekichana sprawa :/ Trochę pogooglowałem sobie i ten błąd może oznaczać to co napisałeś lub "P1248 Turbo Boost Pressure Not Detected ", źródła różnie podają więc może spróbuj pójść w tą stronę.
http://www.accordklubpolska.pl/index.php?/topic/18330-accord-22-ictdi-check-engine-odcina-obroty-w-czasie-jazdy/ jeszcze to obczytaj

siara87
12-06-14, 04:43
moze podepnij sie do tego tematu
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?70560-1-7-CTDi-b%B3edy
u mnie tez sie to czasem odzywa, nie trzeba jechac i czekac az sie spowrotem przełaczy, wystarczy zgasic silnik na ok 30 sekund znowu odpalic i powinno byc normalnie . Pozdrawiam

cinek-27
12-06-14, 08:52
Panowie byłem wczoraj u dwóch mechaników i oczywiście dalej nic nie wiem :(
Pokazał się kolejny raz błąd P 1248 ale jeden z tych mechaników spisał mi te błędy w taki sposób jak podaję :
P 1248 / 37-07 i dodatkowo ECT 1 , IAT 2 , 2 APP , 1 APP
Nie będę pisał co sugerował bo jestem ciekawy WASZEGO zdania bo ten pierwszy mechanik uparcie dalej twierdzi że to czujnik pedału gazu ale tego akurat jestem pewny że to nieprawda gdyż ostanio był wymieniany.
Podpowiedzcie coś BARDZO PROSZĘ !!!!!

Genax
12-06-14, 14:38
Człowieku po cholere zakładasz drugi identyczny temat? Najlepiej sprzedaj ten samochód bo on chyba ma dość Ciebie i dlatego ma takie humory z jazdą. Jest coś takiego jak google i w 5 min można znaleźć twój problem. Wymiana czujnika jakoś u większości pomaga. Może zakładasz czujnik nie do tego co trzeba.

cinek-27
12-06-14, 15:30
Człowieku po cholere zakładasz drugi identyczny temat? Najlepiej sprzedaj ten samochód bo on chyba ma dość Ciebie i dlatego ma takie humory z jazdą. Jest coś takiego jak google i w 5 min można znaleźć twój problem. Wymiana czujnika jakoś u większości pomaga. Może zakładasz czujnik nie do tego co trzeba.

Wymieniłem cztery takie czujniki i gdyby to pomogło to bym nie prosił o pomoc a poza tym jak można na google znaleźć rozwiązanie problemu to proszę poszukaj i wklej bo ja siedzę od roku i nie znalazłem a takich pomocników jak Ty to ja mam w Sanoku wielu tylko nikt nie wie o co chodzi !!!!!!

Genax
12-06-14, 16:54
Coś musi być w takim razie z wiązką od tego czujnika. Jedź z tym do elektryka, a nie mechanika bo tam będziesz w nieskończoność robić.

siara87
13-06-14, 01:00
Faktycznie przekichana sprawa :/ Trochę pogooglowałem sobie i ten błąd może oznaczać to co napisałeś lub "P1248 Turbo Boost Pressure Not Detected ", źródła różnie podają więc może spróbuj pójść w tą stronę.
http://www.accordklubpolska.pl/index.php?/topic/18330-accord-22-ictdi-check-engine-odcina-obroty-w-czasie-jazdy/ jeszcze to obczytaj
a moze jak ci kolega napisal to jakis problem z czujnikiem doladowania

spidek
06-04-15, 18:02
Przecież to typowy problem zacinających się łopatek turbiny. Turbina do wymiany/regeneracji a potem zmiana stylu jazdy...