PDA

Zobacz pełną wersję : Piszczenie prawe kolo pomocy :(

tomi8963
11-06-14, 03:11
Witam..moze odrazu do sedna.. wczoraj odebralem auto od pseudo mechanikow ktorzy po odstawieniu auta po raz drugi i pokazaniu przeze mnie palcem co trzeba zrobic wymienili mi prawy dolny sworzen bo strasznie skrzypial... i do teraz wszystko spoko jak otwarlem okno słyszę piski cos jakby koniki polne w nocy swiszczaly piskaly wjezdzam w uliczke a to odemnie.. z prawego kola, wylaczylem silnik popchalem auto i ewidetnie prawe kolo.. rzekomo mechanicy odginali jakas blaszke z hamulca bo pierw to zdiagnozowali ze skrzypi.. lozyska byly wymieniane nie dawno i naprawde po wojnie z mechanikami mam juz dosc a tu zas jakis problem i teraz nie wiem czy moze to nie jest niespodzianka po nich moze poczuli sis urazeni cos odkrecili zeby po czasie dawalo takie objawy.. panowie pomóżcie co to moze byc... dodam ze auto pchalem na wylaczonym silniku i tak słychać bez znaczenie czy proste kola czy skręcone tak samo piszczy... wszelkie spostrzeżenia mile widzne bo jutro sis wybiore do nich i opierd..le co zrobili bo wcześniej skrzypialo typowo jak sworzen a to teraz nagle mi sie pojawilo od rana nic sie nie dzialo.. dodam ze tarcze nowe kloci zregenerowane wycziszczone....

http://youtu.be/MbxDfj8Fck0

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Tiga
11-06-14, 04:03
Dzwiek ewidentnie obcierajacej oslony tarczy hamulcowej o sama tarcze. Paprochy odgiely i przegiely :) zdejmij kolo i zobacz w ktorym miejscu jest przegieta. Reka nawet naprostujesz.

tomi8963
11-06-14, 11:53
nawet nie trzeba bylo kola sciagac ;P przez felge odgialem ;p dzieeeeeeeeeeeeeeki za pomoc :))