Zobacz pełn± wersję : Odpowietrzenie układu wspomagania, jak przeprowadzić.
Witam, zregenerowałem pompę wspomagania, zalałem nowym płynem i pojawił mi się pomarańczowy płyn, który wylewał się ze zbiorniczka od wspomagania. Doczytałem, że jest to spowodowane tym, że do układu dostaje się lewe powietrze. Jak odpowietrzyć układ?? Czy może być to czym¶ innym jeszcze spowodowane??
Witam, zregenerowałem pompę wspomagania, zalałem nowym płynem i pojawił mi się pomarańczowy płyn, który wylewał się ze zbiorniczka od wspomagania. Doczytałem, że jest to spowodowane tym, że do układu dostaje się lewe powietrze. Jak odpowietrzyć układ?? Czy może być to czym¶ innym jeszcze spowodowane??
nie ma co odpowietrzac
nieszczelno¶ć na przewodach albo dałes dupy przy regeneracji
a czym zalałe¶ i jak zlałe¶ stary - może tu jest problem ?
;2310696]a czym zalałe¶ i jak zlałe¶ stary - może tu jest problem ?
Zalałem PSF.
Należy pamiętać, że stary płyn pozostał w układzie. Próbowałe¶ odpowietrzać? Ogółem robi się to w taki sposób: Odpalasz silnik, przy zdjętym korku zbiorniczka płynu wspomagania kręcisz kierownic± od oporu do oporu aż przestan± być widoczne b±belki w zbiorniczku i kierownica będzie poruszała się lekko.