Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki przegub zewnętrzny MA9 D15Z3

Malik
10-06-14, 20:58
Witam

Zacznę od tego , że przewertowałem już całe forum i nie znalazłem.

Muszę wymienić przegub zewnętrzny ale mam jakąś grubszą półoś średnica 26mm, Większość producentów podaje średnicę otworu 24,8mm. Próbowałem już montować przegub Lobro nr 301 986 (wg opisu na allegro miał pasować do mojego modelu) ale otwór był za ciasny.
Miałem zamontowaną już używaną półoś z civica 1.4 kupioną na szrocie ale przegub miał większe luzy niż mój stukający (na szczęście facet oddał mi pieniądze) - także za używki już dziękuję. Dodam że moja półoś jest wyraźnie grubsza od tej z 1.4
Kontaktowałem się ze sklepami :
-JDMShop -zaproponowali mi przegub ODM - 130 zł
-hdmot.pl- odpowiedzieli , że nie posiadają przegubów nkn i hdk do mojego modelu
-Baeer.pl - zaproponowali mi Japane Line za 100 zł

Czy ktoś wymieniał przegub w takim aucie? Proszę o pomoc w doborze czegoś sensownego w cenie około 200zł

Zapomniałem dodać , że mój przegub ma 28 frezów i chyba zewnętrznych 32 wewnętrzne (sprawdzę to jeszcze raz w sobotę bo nie pamiętam dokładnie) , jest bez abs'u

PS. Być może ta półoś była wymieniana bo przeguby wewnętrzne różnią się od siebie.

kamil39
11-06-14, 08:47
ja bralem to mial uzebienie:
zewnatrz 26 zebów
wewnatrz 32
zebow abs 50.
U mnie tyklko chiny za kolo 70-80 zl :D

bartek_levis
11-06-14, 18:23
w hipolu zapytaj ja brałem dokuji ok 150 zł z abs po zniżkach ale mają dobry katalog aby dobrać...
musisz wiedzieć ile masz zębów wewnątrz, na wewnątrz

jak nie to polecam u ralfa w kobyłce pytac o używane ma dobre części i ze zwrotami nie ma problemów

ŁukaszR
11-06-14, 18:55
Ja w d15z3 wymieniałem oba. Kupiłem na jdmshop za 95pln. Pasowały idealnie. Dziś sprawdzę jaką nam półoś i dam ci znać tylko po 23 bo do 22 jestem w robocie.

ŁukaszR
11-06-14, 22:52
No i sprawdziłem. półoś grubość 26mm kupiłem te przeguby: http://jdmshop.eu/Przegub-honda-NPZ-HD-031
pozdrawiam.

Malik
23-06-14, 20:10
Kupiłem ten z JDMShop producenta ODM pasował bez problemu . Ciekawe jak długo pochodzi?
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.