Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek problem

alik7
09-06-14, 22:14
Zauważyłem dzisiaj, że nie zamykają się drzwi od kierowcy z pilota, ryglują się drzwi od pasażera i klapa, z kluczyka zamyka się wszystko normalnie ma ktoś pomysł co to może być, bo nie bardzo znam się centralnych zamkach i nie wiem co mogło "paść" z góry będę wdzięczny za pomoc.

siwyp
10-06-14, 11:54
Z kluczyka się zamykają wszystkie w drzwiach od kierowcy rozumiem?

alik7
10-06-14, 20:49
Tak z kluczyka z drzwi kierowcy zamyka i otwiera się wszystko.

siwyp
11-06-14, 00:34
Zobacz czy idzie napięcie na siłownik podczas zamykania z pilota, jeśli tak to przyczynę znasz.

genior
11-06-14, 08:48
rozwiązanie jest na górze strony w zrób to sam, dalej nie mogę zrozumieć dlaczego nikt tam nie zagląda, lenistwo?

Mekintosh
11-06-14, 23:10
Genior, skoro o tym mowa, to czytałem jakiś czas temu wątek "Zrób to sam" gdzie umieściłeś bardzo fajny opis dotyczący naprawy centralnego zamka.
Ostatnio popsuł się on i u mnie, nie działa zamek w lewych tylnych drzwiach więc wróciłem do Twojego posta. Niestety nie wyświetlają się już w nim zdjęcia.
Prawdopodobnie wygasły na imageshacku... Nie będę ukrywał, że z fotkami byłoby mi dużo łatwiej naprawić ten nieszczęsny zamek.
Czy mógłbyś jeszcze raz wstawić te zdjęcia, np. na fotosiku?

Hondziara
16-06-14, 21:01
hejka. Mi sie nie zamykają drzwi od strony pasażera i przyczyną był siłownik -90 zł na allegro. właśnie w sb jade do mechanika naprawić ;]

genior
17-06-14, 07:51
Genior, skoro o tym mowa, to czytałem jakiś czas temu wątek "Zrób to sam" gdzie umieściłeś bardzo fajny opis dotyczący naprawy centralnego zamka.
Ostatnio popsuł się on i u mnie, nie działa zamek w lewych tylnych drzwiach więc wróciłem do Twojego posta. Niestety nie wyświetlają się już w nim zdjęcia.
Prawdopodobnie wygasły na imageshacku... Nie będę ukrywał, że z fotkami byłoby mi dużo łatwiej naprawić ten nieszczęsny zamek.
Czy mógłbyś jeszcze raz wstawić te zdjęcia, np. na fotosiku?

Rzeczywiście wygasły, niestety przegapiłem fakt że nie wszystkie zdjęcia zostały na kompie i akurat te z pierwszej części manuala przepadły,
ale resztę postaram się w najbliższym czasie odświeżyć

Mekintosh
19-06-14, 08:46
resztę postaram się w najbliższym czasie odświeżyć
dzięki :)