Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1,4 90KM Wysokie obroty

Matibar
09-06-14, 20:37
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem od kilku miesięcy użytkownikiem Hondy Civic 1,4 90 KM ok miesiąca temu wymieniłem rozrząd i wsio było oki a wczoraj pojawił się problem z obrotami tzn. autko pracuje ładnie i bez problemów do 4000 obrotów a potem tak jakby się coś zacinało brak mocy ( nie wchodzi na wyższe obroty) podczas jazdy jedyne uczucie to czasem jak by brakowało mocy ale przy spokojnej jeździe jest ok.
Martwię się czy to coś poważnego i boję się zlekceważyć, auto sprowadziłem w marcu z Niemiec ma przejechane 106000 km i raczej wszystko wydawało się być w porządku. Co ważne nie zapala się żadna kontrolka.
Dzięki za odpowiedzi

bunkerites
10-06-14, 17:50
a check zapala sie podczas zaplonu ?

siwyp
11-06-14, 00:35
Sprawdź błędy na ECU i napisz co wyszło.

LeszekCIVIC
11-06-14, 07:54
przy okazji sproboj ja troche przegonic na trasie moze zacznie isc wyzej

genior
11-06-14, 08:47
Jak nie puszcza powyżej 4 tys to nagle na trasie nie zacznie samo z siebie się naprawiać.
U mnie tak było po remoncie, ale wtedy wyskoczył błąd zaworu vtec, przepiąłem i wróciło do normy.
Powinieneś mimo wszystko przeskanować kompa pod kątem błędów bo powinno coś wyskoczyć, kontrolka check engine świeci po przekręceniu zapłonu?

LeszekCIVIC
13-06-14, 09:29
jak ci w warsztacie odlaczali akumulatorek to sie moglo cos popier.... w komputerku idz na kabelek podejrzewam ze pomoze jakies kasowanie bledow itp.
Mialem przypadek taki 2 razy ze obroty wariowaly po takich odlaczeniach akumulatorka.

Javie
14-06-14, 14:49
jak ci w warsztacie odlaczali akumulatorek to sie moglo cos popier.... w komputerku idz na kabelek podejrzewam ze pomoze jakies kasowanie bledow itp.
Mialem przypadek taki 2 razy ze obroty wariowaly po takich odlaczeniach akumulatorka.
Bo komputer kasuje swoje ustawienia i musi sie zaadaptować ;)