mateuszafro
09-06-14, 16:07
Mam problem ze swoim civicem.Miałem tam oryginalnie D15B2 przerobiłem na pełny wtrysk i jako¶ to jechało,z kolektorem wydechowym 4-2-1 miało powtarzalne granice 9,5 sekundy do setki mierzone programem na gps.Wrzuciłem na to głowicę od Y7 i zaczęły się moje kłopoty,Zamiast moc wzrosn±ć auto osłabło miało 11-12 sekund do setki mierzone tym samym programem.Po długiej walce z tym problemem bez rezultatów kupiłem całego angola z D15Z8.I zrobiłem swap do swojego civica.Jakie było moje rozczarowanie gdy się przejechałem i auto jak nie jechało tak nie jedzie,znów ok 11-12 sekund do setki.My¶lę że takie D15Z8 na krótkiej skrzyni,wydechowym 4-2-1 i przelocie na 2 cale powinno się lepiej zbierać.Mam drugie auto z D14A2 i w 5 drzwiach i jedzie lepiej niż moje jajko.
Może kto¶ mi pomoże rozwi±zać t± zagadkę? wymieniłem już:
-¶wiece
-aparat zapłonowy
-podmieniałem kable wn
-ustawiłem lamp± zapłon
-ustawiłem luz zaworowy
-zmierzona kompresja i jest ok
Teraz czekam za hamowni± bo u mnie jest w okolicy tylko jedna i trzeba czekać na swoj± kolej;/
Auto było w warsztacie polecanym tu na forum i mechanik stwierdził że jedzie bardzo dobrze jak na ten silnik;/ i mi mówił że czas do setki jest ok bo słabsze D15B2 ma do setki 13sekund;/
Może kto¶ mi pomoże rozwi±zać t± zagadkę? wymieniłem już:
-¶wiece
-aparat zapłonowy
-podmieniałem kable wn
-ustawiłem lamp± zapłon
-ustawiłem luz zaworowy
-zmierzona kompresja i jest ok
Teraz czekam za hamowni± bo u mnie jest w okolicy tylko jedna i trzeba czekać na swoj± kolej;/
Auto było w warsztacie polecanym tu na forum i mechanik stwierdził że jedzie bardzo dobrze jak na ten silnik;/ i mi mówił że czas do setki jest ok bo słabsze D15B2 ma do setki 13sekund;/