Zobacz pełną wersję : centralny z pilotem, pytanko :)
Witam. Mam zamiar u siebie dołożyć pilot do centralnego. Fabrycznie nie miałem tego na podczerwień dlatego mam parę pytań. Czy to prawda że w naszych cifach bez podczerwieni nie byly montowane siłowniki w drzwiach kierowcy? Jezeli tak to montował ktoś na forum nieoryginalny silownik np taki z zestawu centralnego, czy nie ma to sensu i lepiej kupic oryginal ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Wyszukiwarka padła ?
Tak nie ma. Tak montował
ja montowałem jakieś 3 miesiące temu, plus klapa bagażnika. Największy problem to przeprowadzić kabel od siłownika do wnętrza- kup sobie centralkę, która steruje bezpośrednio siłownikiem - ja korzystam z centralki Cyklop C1 - ma dodatkowy kanał na siłownik klapy - i jest to jeden z niewielu modułów, pod który można bezpośrednio podpiąć taki siłownik - na to trzeba zwracać uwagę bo w większości trzeba bawić się w dodatkowe przekaźniki.
Badman dzięki za odpowiedz. Dziś właśnie zamontowałem u siebie. Nie zdążyłem jeszczę zamontować siłownika klapy. Jaki siłownik użyłeś u siebie do klapy, bo ja zakupiłem zwykłego slave 5kg. Linka przechodzi u Ciebie przez siłownik i otwierasz sobie mechanicznie w srodku czy masz przycisk ?
Pozdrawiam ;]
Badman dzięki za odpowiedz. Dziś właśnie zamontowałem u siebie. Nie zdążyłem jeszczę zamontować siłownika klapy. Jaki siłownik użyłeś u siebie do klapy, bo ja zakupiłem zwykłego slave 5kg. Linka przechodzi u Ciebie przez siłownik i otwierasz sobie mechanicznie w srodku czy masz przycisk ?
Pozdrawiam ;]
zakupiłem 8 kg - i zamontowałem go w klapie bagażnika - tam są dwa otwory które możesz wykorzystać. Siłownik spięty jest na sztywno z cięgnem idącym od wkładki zamka - mogę go otwierać zarówno z pilota jak i z wnętrza.